Voorbereiding nieuwe pup!

Bereid je goed voor op de komst van het hondje. Wanneer je pup er eenmaal is heb je je handen vol en is het niet prettig om dan nog zaken te moeten aanschaffen. Hier een boodschappenlijstje waarmee je op pad kan.

Boodschappenlijstje voor de pup:

Halsbandje 

Wanneer je een puppy aanschaft is het handig om een gemakkelijk verstelbare halsband aan te schaffen. Deze kan versteld worden wanneer je pup groeit. Naast halsbanden worden ook steeds vaker tuigjes gekocht.

BEKIJK ALLE HALSBANDEN IN ONZE WEBSHOP

Riem

Wanneer je je pup zindelijk moet maken zal je vaak naar buiten moeten. Een korte riem van ± 1,5 meter is dan vaak fijn om te gebruiken. Voor langere wandelingen is een lange lijn van circa 5 meter het beste om mee te lopen. Dit geeft je pup wat meer vrijheid.

BEKIJK ALLE HONDENRIEMEN IN ONZE WEBSHOP

Poepzakjes

Als je jouw pup zindelijk wilt maken is het belangrijk dat je de poep van jouw pup kan opruimen. Dit doe je met poepzakjes. De poepzakjes kun je bewaren in een houder die je weer kan vastmaken aan de riem. Zo heb je tijdens het wandelen altijd een poepzakje bij de hand.

BEKIJK ALLE POEPZAKJES EN HOUDERS IN ONZE WEBSHOP

Mand

Zorg ervoor dat je pup een eigen ligplaats heeft op een vaste en rustige plek waar het niet tocht.

BEKIJK HONDENMANDEN IN ONZE WEBSHOP

Bench

Een bench is een handig hulpmiddel om je pup snel zindelijk te krijgen. Het voordeel van een bench is dat je pup niet in de gelegenheid komt om te slopen en dat je pup gemakkelijker leert om even iets voor zichzelf te doen. Bekijk hier onze video met info en tips om je pup te laat wennen aan de bench.

BEKIJK ALLE BENCHES IN ONZE WEBSHOP

Benchmat

Om je pup een zachte ondergrond te geven in de bench is een benchmat ideaal. Er zijn verschillende soorten en kleuren.

BESTEL IN DE WEBSHOP

Trainingsmat

Wanneer je jouw puppy in huis krijgt is het belangrijkste dat hij/zij zo snel mogelijk zindelijk wordt. Hier zijn verschillende middelen voor, zoals een trainingsmat. Deze mat is van speciaal absorberend materiaal waardoor je omgeving schoon blijft tijdens de zindelijkheidstrainingen.

BESTEL IN DE WEBSHOP

Puppyvoer

Hondenvoer is er in vele soorten. Het gebruik van speciale puppyvoeding is bij een pup erg belangrijk zodat het de juiste hoeveelheid aan voedingswaarden binnen krijgt. Lees hier meer informatie over puppyvoeding en check welke voeding bij jouw puppy past.

BEKIJK PUPPYVOEDING IN ONZE WEBSHOP

Water- en voerbak

Voor puppy’s van kleine rassen kun je lage bakjes gebruiken. Heb jij een pup van een groter ras dan is het wellicht beter om bakjes te nemen die je op hoogte kan afstellen. Roestvrijstalen bakjes zijn gemakkelijk om schoon te maken en gaan niet snel kapot.

BEKIJK DE WATER- EN VOERBAKKEN IN ONZE WEBSHOP

Snacks

Voor het belonen van je pup kun je gebruik maken van snacks. Goed gedrag kun je het beste belonen met kleine brokjes. Of gewoon als lekker tussendoortje.

Het wisselen van de tandjes vindt plaats vanaf de 15de levensweek. Je stimuleert dit door je pup voldoende kauwmateriaal te geven om te voorkomen dat je pup zijn tanden verkeerd gaat gebruiken.

BEKIJK SNACKS IN ONZE WEBSHOP

Speeltjes

Educatie en duurzaam speelgoed zoals een voedselkubus of een kong leert je pup om zijn zintuigen te gebruiken, vergroot zijn probleemoplossend vermogen en draagt bij aan zijn zelfstandigheid. Zorg dat de speeltjes die je koopt stevig zijn zodat je pup geen stukjes kan inslikken.

BEKIJK ALLE PUPPYSPEELTJES IN ONZE WEBSHOP
null

Pas op!

Laat je pup nooit alleen met een speeltje. Ze kunnen hier namelijk makkelijk in stikken. Wil jij meer tips voor het spelen met jouw pup? Bekijk dan dit adviesartikel.

Vlooienmiddelen

Het ontvlooien van een pup wordt in de zomer vaak maandelijks herhaald. Op deze manier zorg je voor de optimale bescherming van jouw pup tegen vlooien.

BEKIJK VLOOIENMIDDELEN IN ONZE WEBSHOP

Ontwormingsmiddel

Wanneer je pup nog zo jong is moet hij altijd ontwormt worden. Dit komt omdat bijna iedere pup geboren wordt met een wormenbesmetting. Er wordt dan ook geadviseerd om de pup te ontwormen bij 2, 4, 6 en 8 weken, vaak is dit door de fokker al gedaan. Daarna moet dit nog herhaald worden voor 2, 4 en 6 maanden. Om de preventieve bescherming door te zetten moet er een keer in het kwartaal ontwormt worden.

BEKIJK ONTWORMINGSMIDDEL IN ONZE WEBSHOP

Kam en/of borstel

Laat je pup wennen aan vachtverzorging door dagelijks te oefenen met een zachte borstel. Wil je meer weten over de vachtverzorging van je hond bekijk dan dit adviesartikel.

BEKIJK HONDEN BORSTELS IN ONZE WEBSHOP

Puppyshampoo

Is jouw puppy helemaal vies geworden na het buitenspelen? Dan kan dat je pup flink stinken! Gebruik een speciale puppyshampoo om jouw beestje weer schoon en fris te krijgen. Deze shampoo heeft een verzachtende werking op de huid. Zo wordt je pup weer schoon en ruikt hij weer lekker fris!

BESTEL HIER PUPPYSHAMPOO

Gebitsverzorging

Juist bij het jonge gebit van een pup is een goede gebitsverzorging van belang. Door de juiste verzorging op jonge leeftijd zal jouw hond minder snel gebitsproblemen ontwikkelen op een latere leeftijd. Er zijn meerdere gebitsverzorgende producten te koop, voor een pup is een vingertandenborstel het makkelijkste te gebruiken.

BEKIJK DE GEBITSVERZORGING IN ONZE WEBSHOP

Autodeken

Met nat weer kunnen de modderpootjes van je pup je hele auto onder smeren. Een kleed voor in de auto is dus geen overbodige luxe.

BEKIJK HIER ALLE AUTODEKENS IN ONZE WEBSHOP

Veiligheidsgordel

Als je naar de dierenarts moet of met je pup op pad gaat is het verstandig dat hij goed vast zit. Hier zijn speciale auto-tuigjes voor verkrijgbaar. Het helpt je hond op zijn plaatst te houden als je bijvoorbeeld eens plotseling hard moet remmen.

BEKIJK VEILIGHEIDSGORDELS IN ONZE WEBSHOP

Huisdierenverzekering voor puppy’s

Wordt je viervoeter gebeten, aangereden of ziek door bijvoorbeeld vergiftiging? Om niet voor verrassingen te staan bij onverwachte medische kosten, kun je een huisdierenverzekering afsluiten. Petplan biedt een betrouwbare en betaalbare verzekering voor jouw puppy. Lees hier meer informatie en bekijk de kosten voor jouw puppy.

null

Adaptil Junior Halsband

Een nieuw huis en mensen, vreemde geluiden en geuren zijn erg spannend voor een puppy! Als hulpmiddel kun je gebruik maken van de Junior halsband van Adaptil. Deze halsband is speciaal gemaakt voor pups en bevat een synthetische kopie van het natuurlijke geruststellende feromoon dat de moeder produceert om haar pups te kalmeren en gerust te stellen.
BEKIJK ALLE HONDENPRODUCTEN IN DE WEBSHOP

Britt Dekker haalt spullen voor Matzy

Ook Britt Dekker heeft ons boodschappenlijstje gebruikt om spullen voor Matzy te kopen! Bekijk snel de video.