corona huisdieren hond

Coronavirus bij huisdieren

Is het coronavirus gevaarlijk en besmettelijk voor huisdieren? Bekijk veelgestelde vragen en advies!


konijnenhok

Het kiezen van het juiste konijnenhok

Wanneer je konijn zich prettig voelt in zijn hok, zal hij gezonder en blijer zijn. Om je hierbij te helpen, vertellen we je graag over het gedrag het konijn


konijnenhokken schoonmaken

Het schoonmaken van een konijnenhok

Het schoonmaken of houden van een konijnenhok of kooi is veel werk. Maar regelmatig reinigen en ontsmetten van het hok is belangrijk voor een gezond konijn!


knagen cavia

Waarom knagen konijnen en knaagdieren?

Konijnen en knaagdieren zijn dol op knagen! Maar wat is nou het nut van knagen?


Verschil konijn en knaagdier

Konijnen en knaagdieren: wat eten ze?

Konijnen en knaagdieren: het voedingspatroon en gebit kunnen erg verschillen. Maar hoe houdt je jouw diertjes gezond? En wat zijn de verschillen?


De leukste hamsternamen!

Op zoek naar leuke en gekke hamsternamen? Bekijk ons lijstje met mannetjes en vrouwtjes hamsternamen.


Jouw hamster in winterslaap?

Er zijn 3 verschillende soorten winterslaap bij hamsters; de normale winterslaap, torpor en verlengd torpor. Wil jij weten in welke winterslaap jouw hamster is en of jouw hamster überhaupt in winterslaap kan gaan? Lees dan meer in dit advies.


Kies ik voor een hamster of een cavia?

Een hamster of een cavia kan een leuk huisdier zijn voor jouw kind, maar welk huisdier is nou het meest geschikt? Hierover lees je meer in dit advies.


Hoe ziet de ideale hamsterkooi er uit?

Een hamsterkooi aanschaffen, waar moet je op letten? Het is belangrijk om o.a. te letten op: speelgoed, bewegen, schuilplekken en temperatuur.


informatie rat

Informatie over de rat

Een rat kopen is erg leuk, maar welke informatie moet je weten over de voeding, verzorging en aanschaf van deze knaagdieren?


informatie muis

Informatie over de muis

Een muis kopen is erg leuk, maar welke informatie moet je weten over de voeding, verzorging en aanschaf van deze knaagdieren?


informatie konijnen

Informatie over konijnen

Een muis kopen is erg leuk, maar welke informatie moet je weten over de voeding, verzorging en aanschaf van deze knaagdieren?


informatie hamster

Informatie over de hamster

Een hamster kopen is erg leuk, maar welke informatie moet je weten over de voeding, verzorging en aanschaf van deze knaagdieren?


Informatie gerbil

Informatie over de gerbil

Een gerbil kopen is erg leuk, maar welke informatie moet je weten over de voeding, verzorging en aanschaf van deze knaagdieren?


informatie cavia

Informatie over de cavia

Een cavia kopen is erg leuk, maar welke informatie moet je weten over de voeding, verzorging en aanschaf van deze knaagdieren?


informatie chinchilla

Informatie over de chinchilla

Een chinchilla kopen is erg leuk, maar welke informatie moet je weten over de voeding, verzorging en aanschaf van deze huisdieren?


Lichaamsbeweging voor konijnen en cavia’s

Beweging: het is goed voor de gezondheid van jouw konijnen en cavia's. Lees hier hoe je jouw diertjes fit kan houden met leuke ideeën.


Franse hangoor

Wat heeft een Franse hangoor nodig? Lees hier alles over de voeding, het karakter en de aandoeningen van het Franse hangoor konijn.


konijn winter

Verzorging konijnen in de winter

Konijnen in de winter; goede ondersteuning, verzorging en voeding is van belang. Lees hier hoe je jouw konijnen in de kou kan helpen.


Huisdier jarig dierendag

9 tips om jouw huisdier te verwennen!

Een snacktaart, dozenkasteel of diner voor twee? Soms wil je jouw huisdier extra verwennen! Bekijk 9 bijzondere ideeën!