Pavo Fieldcare - Paardenaccessoires - 20 kg

€ 16,95
Nu Online stapel korting! 2 voor 16.61 p/stuk 4 voor 16.27 p/stuk 6 voor 15.93 p/stuk. Download de voucher voor dezelfde prijs in onze winkels!
Ontvang kortingsbon voor winkel
Dit product heeft een extra transporttoeslag van € 1.95 p/stuk.
Doordeweeks vóór 22:00 besteld,
morgen in huis.
Weekeinde besteld, maandag in huis.
Je ontvangt een Track&Trace code zodra je bestelling is aangeboden aan Postnl.
Korte omschrijving
Pavo Fieldcare is een kunstmest voor de paardenweide
  • Voeding voor de paardenweide
  • Voor een kwalitatieve grasmat
  • Met ENTEC, langzaam vrijkomende stikstof
SKU
8714765908434

Kunstmest voor de paardenweide

Het is belangrijk om niet alleen je paard goed te onderhouden, maar ook de weide waarin hij staat. Wanneer een paardenweide niet wordt bemest, loopt de kwaliteit van de grasmat langzaam terug. Als dit lang genoeg doorgaat, verandert het weiland in een veld met onkruid. Om dat te voorkomen is er Fieldcare van Pavo.

Voor een gezond weiland

Fieldcare is een onderhoudsbemesting die zorgt voor het behoud van een goede en gezonde grasmat. Dankzij een speciale stikstofverbinding (ENTEC-stikstof) die langzaam vrijkomt, in zo’n 2 à 3 maanden, groeit het gras gelijkmatig zonder een ongewenste groeispurt. Daarnaast is Fieldcare verrijkt met fosfaat, kalium, magnesium, zwavel en natrium, speciaal afgestemd op de paardenweide.

Zo zorgt fosfaat voor de jeugdgroei van wortelen, waardoor jonge grasplantjes meer voedingsstoffen uit de bodem kunnen halen. Onkruiden en slechtere grassoorten zullen juist minder goed groeien. Kalium bevordert de koolhydraatproductie zodat het gras energie krijgt en zijn groei wordt bevorderd. De stevigheid van het gras wordt onder andere bepaald door kalium. Magnesium is een belangrijke bouwsteen voor bladgroen, paarden hebben ook een vrij grote magnesiumbehoefte dus magnesium mag niet ontbreken. Als laatste is natrium van belang voor de smakelijkheid van het gras.

Gebruiksaanwijzing

Perceel met drijfmest geïnjecteerd: In het voorjaar 200 - 250 kg / ha
Perceel waarbij geen drijfmest wordt geïnjecteerd: In het voorjaar 300 - 400 kg / ha

Pavo Fieldcare bevat 20 kg.

Productspecificaties
Artikelnummer 210204
Promo Tekst Nu Online stapel korting! 2 voor 16.61 p/stuk 4 voor 16.27 p/stuk 6 voor 15.93 p/stuk. Download de voucher voor dezelfde prijs in onze winkels!
Aanbiedingen Voucher Staffelkorting
Promo Vipclub _
DC_RZ DC
Formaten2 N/A
Formaten3 N/A
Gezondheid toepassing N/A
Gezondheid3 N/A
Secundaire kleur N/A
Kleur verfijning N/A
KNGF N/A
Kwaliteit2 N/A
Maat2 N/A
Maat3 N/A
Materiaal N/A
Materiaalsoort2 N/A
season2 N/A
season3 N/A
Size2 N/A
Size3 N/A
Secundaire smaak N/A
Smaak verfijning N/A
sort_order 1374100
Merk Pavo
Assortiment Dier
Productsubgroep Diversen
Soort Paard Algemeen
Formaat N/A
Type N/A
Gezondheid N/A
Inhoud N/A
Kleur N/A
Maat N/A
Smaak N/A
Gewicht 20 kg
Kwaliteit N/A
Verpakking N/A
Special N/A
Materiaalsoort Korrels
Model N/A
Productgroep Weidebenodigdheden
Familie N/A
Vipclub N/A
Seizoen N/A
Sizes N/A
Maten N/A
Gewichten N/A
Kleuren N/A
Afmetingen N/A
Smaken N/A
Units N/A
Volumes N/A
Aanbeveling Perceel met drijfmest geinjecteerd: 200 - 250 kg / ha in het voorjaar. Perceel waarbij geen drijfmest wordt geinjecteerd: 300 - 400 kg / ha in het voorjaar. Na het strooien van Pavo FieldCare moet het minstens één keer goed geregend hebben, zodat de mestkorrels mooi op de bodem liggen. Als dat het geval is, kunnen de paarden weer op de wei, ook al ziet u nog korrels liggen. De korrels zullen afhankelijk van de hoeveelheid neerslag na ongeveer 2-3 weken opgelost zijn.
Analyse 14% ENTEC-Stikstofnitraat (N) uit 5% nitraatstikstof en 9% ammoniumstikstof. 5% Fosforzuuranhydride (p205) oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat. 10% Kaliumoxide (K20) oplosbaar in water. 2% Magnesiumoxide (MgO) oplosbaar in water. 7% Natriumoxide (Na20) oplosbaar in water. 6% Zwavel oplosbaar in water.
Samenstelling ENTEC-Stikstofnitraat (N) 14% uit nitraatstikstof 5% en ammoniumstikstof 9%, fosforzuuranhydride (P2O5) 5% oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat, kaliumoxide (K2O) 10% oplosbaar in water, magesiumoxide (MgO) 2% oplosbaar in water, natriumoxide (Na2O) 7% oplosbaar in water, zwavel oplosbaar in water 6%.
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Pavo Fieldcare - Paardenaccessoires - 20 kg
Jouw rating