ROYAL CANIN® kattenvoer

Royal Canin kattenvoer

ROYAL CANIN® kattenvoer is afgestemd op de behoeftes van elke kat. Zo hebben buitenkatten namelijk ander kattenvoer nodig dan binnenkatten. En heeft het ene ras meer voordeel bij bepaalde voedingsstoffen dan andere poezen. Datzelfde geldt voor kitten en volwassen katten, die elk hun eigen voedingsstoffen nodig hebben. Bekijk het ruime assortiment ROYAL CANIN® kattenvoeding bij Pets Place.

Rasvoeding voor katten
Veterinaire voeding voor katten
 Volledige en uitgebalanceerde droogvoeding met natvoeding

ROYAL CANIN kattenvoer

ROYAL CANIN® kattenvoer bestaat uit een uitgebreid assortiment. Voor elke levensfase, van kitten tot senior, zijn er een geschikte kattenbrokjes en vaak bijpassende natvoeding ontwikkeld. Maar Royal Canin heeft ook speciaal kattenvoer dat je kat extra kan ondersteunen bij bijvoorbeeld een gevoelige huid of wisselende ontlasting. Daarnaast bestaat er ook ROYAL CANIN® kattenvoer dat helemaal is afgestemd op de behoeften van jouw raskat.

Omdat elke kat uniek is en eigen voedingsbehoeften heeft, heeft Royal Canin veel verschillende kattenbrokken ontwikkeld. We leggen uit hoe dat precies werkt.

Speciaal kattenvoer voor kitten

Kittens groeien heel hard. Daarbij zijn hun spijsverteringsstelsel en afweersysteem nog niet helemaal ontwikkeld en is hun bottenstelsel nog niet volgroeid. Deze processen vragen een zorgvuldige samenstelling van hun kattenvoeding. Ze hebben bijvoorbeeld meer eiwitten en energie nodig zodat ze goed kunnen groeien. Dat zit in ROYAL CANIN® kitten voer.

De meeste katten kunnen het beste in hun eerste levensjaar kittenbrokken eten. Alleen de Maine Coon eet langer kittenbrokjes.

ROYAL CANIN kattenbrokken

Als je kat eenmaal is uitgegroeid, als ze ongeveer 1 jaar oud zijn (Maine Coon vanaf 15 maanden), kun je ROYAL CANIN® kattenbrokken en/of natvoer gaan geven voor volwassen katten. Voor deze levensfase bestaat een heel uitgebreid assortiment. Zo zijn er voor veel raskatten speciale kattenbrokken ontwikkeld, maar ook voor heel actieve katten of katten die bijvoorbeeld gecastreerd/gesteriliseerd zijn.

Waarom zijn er zoveel verschillende kattenbrokken?

Omdat elke kat uniek is en elke kat zijn eigen voedingsbehoeften heeft zijn er zoveel verschillende kattenbrokjes. We leggen het uit aan de hand van twee voorbeelden.

Een kat die binnen blijft heeft een minder actief leven dan een kat die naar buiten mag. Het is dus belangrijk dat kattenvoeding voor binnenkatten wat minder energie bevat dan dat van een kat die de hele dag of nacht buiten op avontuur is.

Als een kat gecastreerd/gesteriliseerd is, verandert de hormoonhuishouding. Hierdoor verbruikt de kat minder energie, maar kan zijn trek in eten juist toenemen. Voor deze katten is het fijn als zij voer krijgen waarvan ze snel een voldaan gevoel krijgen, maar wat niet zo energierijk is. Zo verklein je de kans dat je kat te zwaar wordt van kattenvoer.

Daarnaast zijn er rasspecifieke voedingen die aansluiten op de behoeften van elke raskat.

Formaat brokjes van Royal Canin

Het gaat niet alleen om de samenstelling van de brokken. Ook het formaat en de vorm van de ROYAL CANIN® kattenbrokjes is belangrijk. De Maine Coon heeft bijvoorbeeld een grote brok nodig zodat deze haar stimuleert goed te kauwen. En wist je dat sommige brokken een speciale vorm hebben zodat je kat ze eenvoudig op kan pakken met haar bek als ze bijvoorbeeld een plattere neus heeft?

ROYAL CANIN natvoeding voor katten

Naast ROYAL CANIN® kattenbrokken bestaat er natuurlijk ook natvoer voor de kat. Natvoer kan een aangename aanvulling zijn op de brokjes. Natvoer bestaat voor circa 80% uit water, waardoor je je kat helpt voldoende vocht binnen te krijgen. Katten zijn van nature matige drinkers. Een beetje extra vocht kan dus zeker geen kwaad.

Daarnaast is natvoer heel geschikt voor katten die wat kieskeurig zijn met eten. Sommige katten hebben in hun kittentijd maar één soort voer gehad en kunnen daardoor heel kieskeurig zijn als ze eens iets anders voorgeschoteld krijgen. Nat ROYAL CANIN kattenvoer ruikt lekker en is extra smakelijk. Zo kun je er toch voor zorgen dat je kat alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt.

1-36 of 59 resultaten

Pagina

1-36 of 59 resultaten

Pagina