Kattenbak

Een open of gesloten kattenbak kopen? Eentje met een mooi design of lekker basic? Bij Pets Place vind je alle varianten in vele kleuren zodat de kattenbak, ook wel kattentoilet genoemd, altijd goed bij jullie interieur past. Klontvormende en niet-klontvormende kattenbakvulling? Wij helpen je graag met kiezen voor het juiste kattengrit. Daarnaast hebben we nog vele handige accessoires zoals geurverwijderaars, schepjes en matten.
Kattenbak producten
 1. Ferplast Kattentoilet Prima 1
  Ferplast Kattentoilet Prima - Kattenbak
  € 9,95 - € 9,98 € 17,99 - € 17,99
 2. Ferplast Kattentoilet Bella 1
  Ferplast Kattentoilet Bella 55x40.5x39 cm - Kattenbak
  € 24,49 - € 24,49 € 25,95 - € 25,95
 1. Biokat's Diamond Care Fresh 1
  Biokat's Diamond Care Fresh - Kattenbakvulling
  € 9,99 - € 9,99 € 9,99 - € 9,99
  100%
  2
 2. Cat's Best Original - Kattenbakvulling
  Cat's Best Original - Kattenbakvulling
  € 8,99 - € 30,99
  95%
  4
  Uitverkocht

De juiste kattenbak kopen

Wanneer je een kattenbak hebt aangeschaft moet je deze ergens in jouw huis plaatsen. Zet de kattenbak op een afgelegen plek. Je kat houdt van privacy en zeker wanneer ze haar behoefte doet. Denk bij het plaatsen aan plekken waar zo min mogelijk mensen komen. Zet de kattenbak niet neer bij de voer- of waterbak van jouw kat. Je kat vindt het niet fijn om te eten en drinken naast de kattenbak. Wanneer je de kattenbak hier wel neer zet is er een grote kans dat je kat deze kattenbak niet gebruikt.

Wanneer de kattenbak zijn plek heeft, vul je de kattenbak met kattenbakvulling. De vulling bepaalt hoe vaak je een kattenbak moet schoonmaken. Gebruik je klontvormende kattenbakvulling dan hoef je alleen dagelijks de klontjes uit de kattenbak te halen en één keer per week de hele kattenbak te verschonen. Gebruik je geen klontvormende kattenbakvulling, dan dien je de hele kattenbak vaker te verschonen.

Zorg ervoor dat je een grote hoeveelheid vulling in de kattenbak doet. Jouw kat begraaft namelijk graag de ontlasting. Dit doet jouw kat om zo min mogelijk geursporen van de ontlasting achter te laten. De hoeveelheid kattenbakvulling moet minimaal 5 centimeter zijn. Wanneer je klontvormende kattenbakvulling gebruikt moet de laag minimaal 7 centimeter zijn. Zo voorkom je namelijk dat de klont ontlasting aan de bodem van de bak blijft plakken.

Zelfreinigende kattenbakken zorgen er voor dat je zelf niet de klonten eruit hoeft te scheppen, maar komt de ontlasting in de opvanglade. Door deze uitvinding hoef je geen kattenbakschepje meer aan te schaffen.