Advantix

Bescherm je hond het hele jaar door tegen vlooien en teken. Doe dit bijvoorbeeld met Advantix. Naast dat het een dodende werking heeft tegen vlooien, vlooienlarven en teken, heeft het ook een afwerende werking tegen muggen, zandvliegen en stalvliegen.
Advantix

Advies voor je hond

Advantix: weg met vlooien en teken

Advantix is een middel tegen vlooien, vlooienlarven, teken, muggen, zandvliegen en stalvliegen.Het bijzondere aan Advantix is dat het naast een dodende werking tegen vlooien, vlooienlarven en teken ook nog een andere eigenschap heeft: een afwerende werking tegen teken, muggen, zandvliegen en stalvliegen.

Advantix

Parasieten kunnen ziekten overbrengen op honden

Heel belangrijk, want deze parasieten kunnen namelijk ziekten overbrengen op je hond. Zo kan bijvoorbeeld de Dermacentor reticulatus teek drager zijn van de parasiet Babesia canis, die bij honden de levensbedreigende ziekte Babesiosis kan veroorzaken. Ook kan de teek de ziekte van Lyme overbrengen. Het afweren van een teek kan dus van groot belang zijn. Want niet bijten betekent dat er geen ziekteoverdracht plaatsvindt.

Advantix werkt tegen vlooien en teken

Een teek die op een met Advantix behandelde hond komt, reageert alsof hij op een hete bakplaat staat; het zogenaamde ‘hot foot effect’. De teek wil zo snel mogelijk van de hond af. De teek die in contact is geweest met Advantix zal sterven. Dus ook de afgeweerde teek.

Advantix is beschikbaar in 4 varianten:

Hot Foot Effect

Advantix werkt tegen vlooien, maar het weert ook teken. Advantix heeft een zogeheten ‘Hot Foot Effect’ wat er voor zorgt dat teken jouw hond niet meer kunnen bijten. Hiermee helpt Advantix het overdragen van ziektes door teken te voorkomen. Bekijk hieronder de video over het ‘Hot Foot Effect’ bij teken.

Heb je ook een kat? Behandel alle huisdieren tegelijk tegen teken en vlooien! Je kat mag je niet behandelen met Advantix, gebruik bij katten bijvoorbeeld Seresto.