Honden kunnen flink last hebben van hun gebit. Enkele veelvoorkomende problemen aan het gebit zijn bijvoorbeeld overmatig tandplak, dat zich in de loop van de tijd ontwikkelt tot tandsteen, slecht tandvlees en een slechte adem. Dit is vervelend voor zowel je dier als voor jezelf, maar gelukkig zijn er manieren om het gebit van je dier te ondersteunen! In dit artikel zullen we alles uitleggen over de dental snack ‘Whimzees.

Waarom gebitsproblemen behandelen?

Hartklachten
Gebitsproblemen zoals tandplak en tandsteen kunnen de levenskwaliteit van je dier verminderen, en moeten daarom grondig aangepakt worden. Wist je dat tandproblemen uiteindelijk zelfs kunnen leiden tot sterfte? Wanneer er veel tandsteen vormt kan na een gegeven moment een stuk van de tand wegrotten. Vervolgens kunnen bacteriën zich via de bloedvaten in de bek verspreiden via de bloedsomloop en uiteindelijk in het hart terecht komen. Hier kunnen zij zich nestelen waardoor de kans op hartklachten significant groter wordt.

Verminderde voedselinname
Ook kunnen tandproblemen zorgen voor verminderde eetlust en voedselinname. Wanneer het gebit van je dier in slechte conditie verkeert, zal hij veel pijn hebben tijdens het eten. Vaak zorgt dit ervoor dat je dier minder eet, of zelfs helemaal niet meer eet. Vaak moeten brokken dan vervangen worden voor vlees zodat zij hun tanden niet zo veel hoeven te gebruiken, en toch nog wat energie binnenkrijgen.

Veel mensen denken dat een slechte adem simpelweg bij je huisdier hoort, maar dit klopt niet. Een slechte adem duidt vaak op gebitsproblemen, en daarom is het belangrijk dat wanneer je dit waarneemt, zijn gebit even te laten controleren bij een dierenarts.

null

Check het gebit van je huisdier regelmatig!

Gebitsproblemen ontstaan niet in één dag, dit proces kan maanden tot zelfs jaren duren! Daarom is het belangrijk om regelmatig de conditie van het gebit van je dier te laten controleren bij de dierenarts.

Tandplak en tandsteen

Zoals hierboven genoemd zijn de meest voorkomende gebitsproblemen bij huisdieren tandplak en tandsteen. Tandplak wordt veroorzaakt door voedselresten en is vrij veel voorkomend. Normaal gesproken hoort dit verwijderd te worden door bijvoorbeeld de tanden van je dier te poetsen, of door het aanbieden van kauwbotjes o.i.d. zodat de tandplak eraf geschuurd kan worden. Wanneer dit niet gebeurt zal de tandplak zich langzaam ontwikkelen tot tandsteen. Vanaf dit punt gaat je dier zelf ook last ervaren van zijn slechte gebit.

Hoe kan ik tandsteen verwijderen?

Helaas zijn er weinig alternatieven behalve naar de dierenarts gaan om de tandsteen te laten verwijderen. Dit is een erg prijzige behandeling en is ook niet optimaal voor het dier zelf. Hiervoor moet het dier namelijk onder narcose. Sommige hondenrassen zoals bijvoorbeeld Collies, zijn overgevoelig voor bepaalde bestandsdelen in medicijnen, waaronder narcose, en kunnen vergiftigingsverschijnselen tonen na onder narcose geweest te zijn. Het liefst wil je deze rassen dus zo min mogelijk onder narcose brengen, en uitsluitend voor de meest urgente redenen. Het is mede daarom ook beter om tandplak en tandsteen helpen te voorkomen.

Wat zijn Whimzees?

Whimzees combineert de beste natuurlijke ingrediënten met de ideale kauwverzorging: niet alleen goed voor de tanden van je hond, maar ook perfect geschikt voor dagelijkse consumptie. Want honden hebben dagelijkse tandverzorging nodig, net als mensen.

✔ Perfect voor dagelijks gebruik
✔ Hypo-allergeen
✔ Vegetarisch
✔ Volledig natuurlijke ingrediënten

De Whimzees kauwsnacks schuren langs de tanden in het gebit waardoor tandplak wordt verwijderd. Whimzees zijn er in allerlei vormen en maten. Hierbij is rekening gehouden met de kauwbeweging van de hond zodat de Whimzees zoveel mogelijk langs de tanden van je dier schuurt. Hierdoor wordt het tandplak verwijderd.

Whimzees maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige kwaliteitsingrediënten. In tegenstelling tot vele andere snacks, maakt Whimzees geen gebruik van dierlijk eiwit. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor honden met een allergie voor een bepaald eiwit. Bovendien zijn Whimzees caloriearm, en maken je dier dus niet dik.

Ook bevatten Whimzees geen granen of tarwe, en mag daarom een hypoallergene snack genoemd worden. Het bestaat vooral uit aardappelzetmeel, en bevat daarom ook veel vezels. Vezels zorgen weer voor een goede spijsvertering. Naast dat deze snacks dus super goed zijn voor zowel het gebit als de stoelgang, zijn ze ook nog erg geliefd onder veel verschillende huisdieren.

Het effect van Whimzees na 28 DAGEN

• 62% minder opbouw van tandsteen
• 31% minder tandplakvorming
• 43% verbetering van de mondgeur

null

Niet alléén voor je hond

Whimzees kan je niet alleen aan honden, maar ook aan knaagdieren geven!
BESTEL DE WHIMZEES SNACKS ONLINE