Voor veel katten is Oud & Nieuw een stressvolle periode, omdat ze bang zijn voor het vuurwerk. Niet alleen de harde knallen, maar ook de drukte rond de feestdagen kunnen ervoor zorgen dat je kat bang wordt.

null

Wist je dat?

Uit onderzoek onder kattenbaasjes blijkt dat 65% van de katten zich verstopt als er buiten vuurwerk wordt afgestoken.

Gelukkig kun je jouw kat helpen om rustig te blijven met Feliway. Producten van Feliway bevatten feromonen die effectief helpen om jouw kat meer op zijn gemak te stellen tijdens stressvolle periodes. Feliway is niet alleen veilig en simpel toe te passen, de effectiviteit is ook klinisch bewezen. Door feromonen te combineren met een positieve training help je de angst voor vuurwerk te verminderen.

Heb je een hond? Ook voor honden zijn er middelen tegen stress tijdens de feestdagen, lees meer hierover in het artikel over vuurwerkangst bij honden.

null

Feromonen

Feromonen zijn (geur-)signalen die door soortgenoten van je kat worden gebruikt om te communiceren. Door gebruik te maken van feromonen kunnen gedragsproblemen bij huisdieren worden behandeld. Het is een innovatieve en natuurlijke oplossing, zonder de dieren te drogeren of in hun natuurlijke gedrag te beperken.

Hoe werkt Feliway?

Als je kat zich prettig en veilig voelt in zijn omgeving wrijft ze met haar kop langs meubels of de hoeken van de muur en laat hierdoor een gezichtsferomoon achter. Deze plekken en objecten worden door de kat als geruststellend en bekend ervaren.

Feliway is een kopie van het gezichtsferomoon van je kat. Door de natuurlijke gezichtsferomonen van de kat na te maken en in huis toe te passen geeft Feliway je kat een veilig gevoel.

Tips als je kat bang is voor vuurwerk

  • Houd je kat in huis de week voorafgaand aan het vuurwerk. Zorg dat alle voorzieningen bereikbaar zijn, zoals; een kattenbak, speeltjes, voer, etc.
  • Steek een Feliway verdamper in het stopcontact van de ruimte waar je kat het meest verblijft. Zorg dat je deze verdamper ruim van tevoren gaat gebruiken; minimaal één week voor Oud & Nieuw.
  • Doe op de dag van het vuurwerk de gordijnen dicht en zorg voor achtergrondgeluid van muziek of televisie om het vuurwerkgeluid wat te dempen.
  • Gedraag je niet anders dan normaal en straf je kat niet gedurende het vuurwerk, maar geef haar ook niet al teveel extra aandacht. Laat haar zoveel mogelijk haar gang gaan.
  • Spray eventueel wat Feliway spray op het mandje of het kussen van je kat voor een extra geruststellend effect.
  • Laat de Feliway verdamper nog minimaal één week na het vuurwerk in het stopcontact zitten.
BEKIJK FELIWAY IN DE WEBSHOP