Menu

Voor veel honden is Oud & Nieuw een stressvolle periode, omdat ze bang zijn voor het vuurwerk. Niet alleen de harde knallen, maar ook de drukte rond de feestdagen kunnen ervoor zorgen dat je hond bang wordt en vuurwerkangst heeft.

null

Wist je dat?

Uit onderzoek onder hondenbaasjes blijkt dat 65% van de honden zich verstopt als er buiten vuurwerk wordt afgestoken.

Gelukkig kun je je hond helpen om rustig te blijven met Adaptil en Relaxopet. Deze middelen zijn effectief om je hond meer op zijn gemak te stellen tijdens stressvolle periodes.

Heb je een kat? Ook voor katten zijn er middelen tegen stress tijdens de feestdagen, lees meer hierover in het artikel over vuurwerkangst bij katten.

Hoe werkt Adaptil?

Start de training met je hond zo vroeg mogelijk. Hoe eerder hoe beter, aangezien het verhelpen van (vuurwerk-)angst tijd nodig heeft! Maak gebruik van lekkere snoepjes of een spelletje om je hond op zijn gemak te stellen. Zorg voor een veilige plaats, waar je hond naartoe kan gaan gedurende het vuurwerk. Steek een Adaptil verdamper in het stopcontact van deze ruimte en laat deze permanent zitten. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een Adaptil halsband.

Tips tijdens vuurwerk

 • Doe de gordijnen dicht en zorg voor achtergrondgeluid van muziek of televisie om het vuurwerkgeluid wat te dempen.
 • Laat je hond niet alleen tijdens het vuurwerk en gedraag je niet anders dan normaal.
 • Straf je hond niet gedurende het vuurwerk, maar geef ook niet te veel aandacht aan het angstige gedrag. Je kunt hiermee namelijk onbedoeld dit gedrag belonen en versterken.
 • Voor een extra geruststellend effect kun je wat Adaptil spray op de mand of het kussen van je hond sprayen.
 • Houd tijdens het uitlaten je hond aangelijnd. Ook in huis is het verstandig op te letten dat de hond niet onverwachts kan ontsnappen als hij schrikt.
 • Laat de Adaptil verdamper nog minimaal één week na het vuurwerk in het stopcontact zitten.

Hoe gebruik je Adaptil?

Adaptil verdamper

De verdamper is een ideaal middel om in te zetten tegen vuurwerkangst. Steek de verdamper in het stopcontact, in de buurt van de plaats waar de hond het meest verblijft. De verdamper heeft een bereik van 50-70 vierkante meter en een werkingsduur van een maand. Met één verdamper kun je meerdere honden geruststellen in dezelfde ruimte. Let op! Steek de verdamper ruim van tevoren al in het stopcontact; ongeveer een week voor Oud & Nieuw; dan kan je hond hier aan wennen.

BESTEL DE ADAPTIL VERDAMPER ONLINE

Adaptil halsband

De halsband kan ingezet worden als alternatief voor de verdamper. De halsband dient uitsluitend om de nek van je hond gedragen te worden. De halsband is gedurende een maand werkzaam. Het voordeel van de halsband is dat de hond deze ook buiten met zich mee draagt. Houd er echter wel rekening mee dat de stress van vuurwerk buiten soms groter kan zijn dan de geruststellende werking van de feromonen.

BESTEL DE ADAPTIL HALSBAND ONLINE

Adaptil spray

Deze spay kan als aanvulling gebruikt worden door dagelijks te gebruiken op plekken waar je hond vaak zit, ligt of slaapt. Hiermee kun je je hond extra ondersteunen in zijn ‘veilige haven’, door een hoge concentratie van de geruststellende feromonen te sprayen. Dit neemt al enige vuurwerkangst weg. Let op: nooit op de hond zelf sprayen!

BESTEL DE ADAPTIL SPRAY ONLINE

RelaxoPet

Eén van de nieuwste manieren om jouw hond te laten ontspannen is door gebruik te maken van RelaxoPet. Deze kleine speakers zenden trillingen uit die voor mensen niet hoor- of voelbaar zijn, maar waarvan jouw huisdier tot rust komt. Fijn voor tijdens de feestdagen!

Hoe werkt RelaxoPet?

De speaker werkt in het onderbewustzijn van jouw hond, waardoor de geluiden die een hond opvat als eng (bijvoorbeeld vuurwerk en onweer) omgezet worden in iets positiefs. Dit gebeurt door verschillende toonvolgordes en vibraties af te spelen, welke specifiek aangepast zijn op honden. Op deze manier wordt de stress weggenomen, waardoor jouw hond zich rustiger zal gedragen. De speaker is gemakkelijk in te stellen op verschillende geluidsniveaus en trillingen.

Voordelen RelaxoPet

 • Een ontspannen huisdier
 • Draadloze en compacte speaker
 • Hoorbare en niet hoorbare geluidsgolven
 • Regelbaar volume
 • Zowel binnen als buiten bruikbaar
 • Mee te nemen tijdens het uitlaten of in de auto
BESTEL BINNENKORT IN DE WEBSHOP