Angst voor onbekende stressvolle situaties zit letterlijk in de aard van het beestje. Het overlevingsmechanisme van je huisdier associeert ook harde geluiden – zoals vuurwerk –  daarom met gevaar. We hebben verschillende producten in ons assortiment om jouw huisdier te kalmeren. Met onze tips zullen honden en katten zich meer op hun gemak voelen!

Tips om stress te voorkomen bij honden en katten

Niet alleen vuurwerk, maar ook de drukte die wij zelf creëren in huis met het anders aankleden van het huis (kerstboom, kerstversiering etc.) en visite die over de vloer komt, kan allemaal voor stress zorgen. Daarnaast verwennen wij ons zelf en onze naasten met cadeautjes en lekker eten en zijn we ook geneigd om deze extra’s aan je huisdier te geven. Maar pas hiermee op! Want ook dit soort veranderingen kunnen stress veroorzaken. In dat geval is voorkomen beter dan genezen.

Geen feestmaaltijd
Hoe leuk het ook klinkt, jouw hond en kat hoef je geen extra feestmaaltijd te geven. Een extra snackje op de avond kan geen kwaad, maar geef geen compleet andere maaltijd. Verandering van het dieet geeft namelijk kans op maag- en darmproblemen.

Gebruik een RelaxoPet speaker

Eén van de nieuwste manieren om jouw hond te laten ontspannen is door gebruik te maken van RelaxoPet. Deze kleine speakers zenden trillingen uit die voor mensen niet hoor- of voelbaar zijn, maar waarvan jouw huisdier tot rust komt. Fijn voor tijdens de feestdagen! Binnenkort te verkrijgen in de webshop.

Veilige plek
Zorg ervoor dat je hond weet wat voor hem een rustige en veilige plek is. Als er teveel lawaai in huis is, zal je hond zich nerveus gedragen. Laat hem daarom zien waar de veilige plek in huis is en laat hem daar ook blijven. Voor katten is het belangrijk dat er ontsnappingsroutes zijn in huis. Als het jouw kat teveel wordt qua drukte, is het belangrijk dat jouw kat zelf een rustige plek in huis kan opzoeken. Houd daarom deuren naar andere kamers zoveel mogelijk open.

Ondersteun je huisdier met Adaptil of Feliway
Help jouw hond of kat een handje door kalmeringsmiddelen zoals Feliway en Adaptil te gebruiken. Deze producten zijn gemaakt o.b.v. feromonen en stellen jouw huisdier dus op een natuurlijke manier gerust.

Feliway voor de kat

Voor katten kun je een Feliway verdamper of spray kopen. De verdamper plaats je in het stopcontact in een ruimte waar jouw kat tot rust kan komen. De Feliway spray kun je bijvoorbeeld gebruiken om een kattenmandje extra veilig aan te laten voelen. (Let op: gebruik de spray nooit op je dier!)

BESTEL FELIWAY IN DE WEBSHOP
null
Het is belangrijk dat je op tijd begint met behandelen: namelijk 1 week voor de feestdagen.

Adaptil voor de hond

Voor honden is er naast de verdamper en spray ook een halsband en tabletjes. De halsband zorgt ervoor dat het hondenferomoon steeds bij je hond is, waar hij ook gaat. De Adaptil tabletten werken snel en zijn erg smakelijk. Je kan de tabletten 2 uur toedienen vóór de stressvolle situatie.

BESTEL ADAPTIL IN DE WEBSHOP

RelaxoPet voor honden en katten

Voor honden en katten is er ook een speciale speaker verkrijgbaar die verschillende geluiden en trillingen uitzendt. De speaker werkt in het onderbewustzijn van jouw hond of kat, waardoor de geluiden die een dier opvat als eng (bijvoorbeeld vuurwerk en onweer) omgezet worden in iets positiefs. Dit gebeurt door verschillende toonvolgordes en vibraties af te spelen, welke specifiek aangepast zijn op honden of katten. Op deze manier wordt de stress weggenomen, waardoor jouw maatje zich rustiger zal gedragen. De speaker is gemakkelijk in te stellen op verschillende geluidsniveaus en trillingen.

BESTEL RELAXOPET BINNENKORT IN DE WEBSHOP

5 tips voor oudejaarsavond:

  1. Zorg voor een veilige plek met zo min mogelijk ramen.
  2. Sluit de gordijnen en laat het licht aan, zo vallen prikkels van buiten minder op.
  3. Zet de radio of tv aan om harde knallen te dempen.
  4. Beloon je huisdier met een lekkere snack als hij rustig blijft bij harde geluiden.
  5. Geef je huisdier op oudejaarsavond later te eten. Als ze hongerig zijn hebben dieren minder aandacht voor stressvolle situaties.