Vogel kopen

Ga je een vogel kopen? Weet jij dan wat je allemaal nodig hebt? Er komt veel meer bij kijken dan alleen een vogelkooi en vogelvoer. Bekijk snel de video van Pets Place en kom erachter wat je allemaal nodig hebt. Alle vogelproducten kun je zowel in onze webshop als in de Pets Place winkels kopen.

Pets Place video’s

Op het YouTube kanaal van Pets Place vind je nog veel meer leuke en informatieve video’s over huisdieren, zodat jij nog beter voor je huisdier kan zorgen!

NAAR ONS YOUTUBE KANAAL

Ruime vogelkooi

Allereerst heeft jouw fladder natuurlijk een mooie leefomgeving nodig. Dit start met een ruime vogelkooi, waarin hij vrij kan bewegen en voldoende mogelijkheden heeft om zich te verplaatsen. Lekker een rondje vliegen, dat is wat een vogel natuurlijk het liefst doet!

De aankleding van de kooi of volière start met de ondergrond. Hier kan je beukensnippers of schelpenzand voor gebruiken. Er zijn verschillende voer- en drinkbakken te verkrijgen van metaal en kunststof. Zorg ervoor dat de drinkbak niet te groot is, anders gaat jouw vogel er een badje van maken! Dat is in het geval van een drinkbak niet te bedoeling, er bestaan namelijk ook speciale badjes voor vogels.

Voor het vermaak en plezier van jouw vogel, hang je een paar zitstokken op. Zorg ook voor voldoende speelgoed! Verveling is namelijk de hoofdoorzaak van afwijkend gedrag bij vogels.

De juiste voeding

Iedere vogel heeft zo zijn eigen behoeften qua voeding. Wil je weten welke voeding het best past bij jouw vogel? Bekijk dan snel deze video.