Het hete asfalt in de zomer of juist de sneeuw en strooizout in de winter kunnen flinke irritaties veroorzaken bij de voetzolen van je hond. Gelukkig kun je verschillende middelen gebruiken om de pootjes van je hond te beschermen.

Winter

In de winter is het niet zo zeer de temperatuur die de voetzooltjes van je hond irriteren maar wel de sneeuw en het strooizout. Hierdoor kunnen de voetzooltjes uitdrogen en kunnen er scheurtje ontstaan.

Zomer

In de zomer stijgen de temperaturen. Iedereen is vrolijk en het blijft ook weer langer licht. Maar als de zon lekker schijnt dan stijgen de temperaturen van het asfalt snel mee! Als het ongeveer 25 graden is dan stijgt de temperatuur van het asfalt naar zo’n 52 graden. Je kan je voorstellen dat het enorm pijn doet om daar met bloten voetjes op te lopen. Daar is jouw hond of kat het helemaal mee eens. Het is sowieso verstandig om in het midden van de dag niet te lang met je hond te gaan wandelen. Doe dit liever vroeg in de ochtend of in de avond als het iets is afgekoeld.

De Frontline PetCare Voet & Voetzoolkussen balsem vormt een laagje wat de voetzooltjes helpt beschermen en hydrateren. Hierdoor is hij of zij beter beschermt tegen de hete ondergrond en in de winter bij sneeuw, ijs en strooizout.

Beaphar voetzolenspray gebruik je gemakkelijk als spray en heeft een directe werking. Doordat de voetzolen van je hond zacht, soepel en sterk worden zijn deze beter bestand tegen sneeuw, strooizout, ijs, grind, heet asfalt, heet zand enzovoorts. Bij regelmatig gebruik worden ook schrale voetkussentjes weer soepel. De toegevoegde Propolis is een bijenwas die ervoor zorgt dat eventuele wondjes of kloven op de voetzolen sneller herstellen. Tea Tree olie reinigt en voedt de huid. Tenslotte zorgt Glycerine ervoor dat de voetzolen niet uitdrogen