Veterinaire voeding wordt voorgeschreven door voedingsconsulenten en dierenartsen, wanneer jouw dier een bepaalde ziekte of symptomen heeft, waarbij voeding kan ondersteunen. In dit advies komen de volgende onderwerpen aan bod: voor welke ziektes bestaat er veterinaire voeding, wanneer geef ik veterinaire voeding aan mijn dier en waar krijg ik veterinaire voeding?

Wat is veterinaire voeding?

Een goede voeding is essentieel voor het welzijn en de gezondheid van jouw huisdier. Het geven van voeding aan een dier brengt het baasje in contact met het dier, maar het geeft een baasje ook een signaal over de gezondheidstoestand van het dier. Niet of slecht eten is namelijk vaak een reden om een bezoek te brengen aan de dierenarts. Voor dieren die met gezondheidsproblemen kampen is voeding zelfs nog belangrijker. De juiste voeding kan bij sommige gevallen namelijk levensverlengend werken.

Veterinaire voeding is voeding die wordt gegeven om een bepaalde ziekte te behandelen of de symptomen van deze ziekte te verminderen. Veterinaire voeding wordt vaak voorgeschreven door de dierenarts of een speciale voedingsspecialist. Wanneer jouw dier een aantal symptomen heeft die op een voedingsgerelateerde ziekte lijken, wordt deze speciale veterinaire voeding voorgeschreven.

null

Aantal dieren met veterinaire voeding

73% van de honden- en kattenbezitters krijgt bij de dierenarts het advies om veterinaire voeding te geven aan hun huisdier. Maar liefst 50% van de honden en katten hebben (ernstig) overgewicht. 40% van de katten tussen de 6 en 10 jaar oud hebben last van artrose, bij katten die ouder zijn dan 10 jaar is dit zelfs 70%. Bij volwassen honden heeft 20% last van artrose. 30% van de katten boven 12 jaar lijdt aan chronische nierfalen. Deze aandoeningen worden dan ook vaak behandeld met speciale dieetvoeding.

Voeding gerelateerde ziektes:

Er bestaan verschillende voeding gerelateerde ziektes. Voor deze ziektes bestaat er een speciale voeding die helpt deze symptomen te verminderen of zelfs te verhelpen. Deze ziektes zijn:

  • Maag-, darm-, alvleesklier- en leverproblemen
  • Nieren- en urinewegenproblemen
  • Hart- en longproblemen
  • Problemen van de huid
  • Gebitsproblemen
  • Orthopedische problemen (bewegingsapparaat)
  • Problemen bij de hersenen en zenuwen (zoals epilepsie)
  • Hormonale ziekten (zoals suikerziekte, obesitas, ziekte van Cushing)
  • Aandoeningen van het immuunsysteem (afweersysteem, bijvoorbeeld allergieën)
  • Kanker

Waar koop je veterinaire voeding?

Voorheen moest je altijd naar de dierenarts om veterinaire voeding op te halen. Tegenwoordig verkoopt Pets Place (online maar ook in de winkel) veterinaire voeding. Zo hoef je niet meer speciaal naar de dierenarts te rijden om het voer te halen. Wanneer de hond voor de eerste keer klachten vertoont is het advies of hulp van een dierenarts nodig. Na diagnose en advies van de dierenarts kunnen wij dan het voer verstrekken. Het is natuurlijk belangrijk dat het goede voer voor de juiste behandeling wordt gekocht, zodat jouw trouwe viervoeter weer helemaal gelukkig kan zijn.

Geef veterinaire voeding alleen in overleg met je dierenarts, ook al lijken de symptomen duidelijk. Het geven van verkeerde voeding kan de klachten verergeren.

Royal Canin Veterinary Diet

Royal Canin Veterinary Diet bestaat uit hoogwaardige dieetvoedingen. Royal Canin ontwikkelt onder de naam Veterinary Diet dieetvoer voor honden en katten. De samenstelling van dit voer is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Per ziekte zijn er verschillende samenstellingen gecreëerd om zo de ziekte en/of symptomen van jouw dier te helpen behandelen.

Geef dit voer alleen in overleg met je dierenarts. Houd tijdens het voeren van Veterinary Diet regelmatig contact met je arts. Mocht de gezondheid van je dier achteruit gaan, zorg er dan zo snel mogelijk voor dat je bij de dierenarts nieuw advies krijgt. Je dierenarts kan je het beste adviseren over de behandeling, het te volgen dieet en de benodigde hoeveelheden.

 

BESTEL HIER ROYAL CANIN VETERINARY DIET