Kerstmis is pas compleet als er een kerstboom in huis staat. Volgens traditie wordt de naaldboom opgetuigd met allerlei decoraties, zoals verlichting en ornamenten. Het hele gezin helpt eraan mee. En op kerstochtend liggen er misschien wel cadeautjes onder de boom. Bij Boerenbond vind je kerstbomen in vele soorten en maten. Welke (kunst)kerstboom neem jij dit jaar in huis?

De ‘echte’ kerstbomen

Kort na Sinterklaas verschijnen de eerste kerstbomen in de Nederlandse huizen. Niks gaat boven de heerlijke geur van een ‘echte’ kerstboom. Boerenbond verkoopt verschillende soorten kerstbomen:

  1. Nordmann, is heel populair als kerstboom. Dat komt omdat de naalden minder snel uitvallen. Deze wordt met of zonder kluit verkocht.
  2. Picea Omorica, oftewel de Servische spar, blijft mooi om naar te kijken.
  3. Picea glauca Conica, oftewel Witte spar, is een erg compacte en kegelvormige dwergconifeer. De naalden zijn kort, dicht op elkaar en lichtgroen van kleur.

De Nordmann kerstbomen en de Picea kerstbomen zijn beide van zeer goede kwaliteit. De kwaliteit blijft bewaard door het goed onderhouden van de kerstbomen. Zo worden ze jaarlijks gesnoeid, bemest en geremd in de groei. Hierdoor krijgen de kerstbomen de juiste volle vorm en kwaliteit. Alle kerstbomen worden in diverse maten aangeboden bij Boerenbond. Let op: niet alle winkels hebben hetzelfde aanbod.

ZOEK EEN WINKEL IN DE BUURT
info

Laat je echte kerstboom altijd acclimatiseren

Voordat je een echte kerstboom in de woonkamer zet, is het belangrijk om je boom te laten acclimatiseren. Plaats daarom je kerstboom eerst 24 uur in de schuur.

Kunst kerstbomen

Als je vindt dat echte kerstbomen te erg prikken of als je geen zin hebt om regelmatig naalden op te zuigen, dan is een kunstkerstboom dé uitkomst. Deze ‘net echt’ kerstbomen zijn van goede kwaliteit, ogen goed gevuld en kun je volgend jaar opnieuw gebruiken. We dagen je uit om naar de winkel te komen en de echte kerstbomen van de kunst kerstbomen te onderscheiden. Kunst bomen zijn in verschillende kleuren en maten te verkrijgen, zo heb je ook varianten waar sneeuw op is aangebracht. Gezellig, zo’n witte kerst!

tip

Geen ruimte voor een grote kerstboom?

Heb je geen ruimte voor een een grote kerstboom, maar wil je tóch de kerstsfeer in huis? Er zijn veel verschillende soorten kleine kerstboompjes, kerstkransen of allerlei andere leuke kerstdecoraties te verkrijgen. Bekijk het hier!

Kerstballen en versiering

Natuurlijk hoort een kerstboom gevuld te worden met gezellige kerstballen en leuke versieringen. Hieronder geven we je een aantal ideetjes voor een kleurrijke kerstboom!

Kerstboom verlichting

In de donkere dagen rondom kerst kan je huiskamer wel wat sfeervolle verlichting gebruiken. Een kerstboom is op z’n mooist als hij verlicht is met gezellige lampjes. Wist je dat er veel verschillende soorten verlichting zijn? Zo kun je variëren in de kleur, de hoeveelheid en de sterkte van het licht. We geven je een aantal tips en ideeën voor verlichting in de kerstboom, je leest het hier.