Voor een vogel is het erg belangrijk om de vrijheid op te zoeken door lekker in beweging te zijn. Het liefst spreiden ze hun vleugels en maken ze een rondje door het huis. Je kunt jouw vogels ook op andere manieren laten bewegen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Spelletjes spelen

Samen spelen kan heel goed met een vogel. Heeft jouw vogel een favoriet speeltje? Probeer dan eens een leuk spelletje te verzinnen met dit speeltje om samen plezier te kunnen maken met je vogel. Je kunt bijvoorbeeld jouw vogel achter dit speeltje aan te laten gaan. Ook kan dit eventueel met een lekkere snack. Op deze manier zal jouw vogel er fanatiek achteraan gaan.

null

De snackbal

Met deze snackbal kan je samen met je vogel spelen. Vul de snackbal met zaadjes en schuif de opening zo dat de zaadjes er net uit kunnen. De vogel kan dan lekker door de kamer heen rennen achter zijn snackbal aan.

Klimmen en klauteren

De vogelkooi dient voldoende mogelijkheden te bieden. Zo kan je vogel van stok naar stok springen en gebruik maken van de volledige kooi. Hang bijvoorbeeld verschillende zitstokken, ladders en/of schommels op. Hierdoor kan je vogel zijn nagels en snavel slijten. Door verschillende groottes te gebruiken in de kooi kan de vogel ook kiezen waar hij wil gaan zitten ook zorgt dit voor een goede ontwikkeling van de pootspieren.

BEKIJK SPEELGOED IN DE WEBSHOP
null

Deel jouw foto of video en win 20 euro!

Maak een filmpje of foto van hoe jouw huisdier fit blijft en plaats deze op Instagram met #huisdierfitness. De leukste posts plaatsen wij op onze Inspiratiepagina. Wij verloten iedere maand 3 cadeaubonnen t.w.v. 20 euro!

Een trucje aanleren

Een andere manier om samen bezig te zijn en het bewegen te stimuleren, is door jouw vogel een trucje aan te leren. Je kan hier denken aan trucjes als een rondje draaien op zijn stok, een high five geven, lopen op commando, een stukje vliegen, etc. Dit is een goede manier van bewegen, maar ook van trainen. Je krijg hierdoor een nog betere band met jouw vogel. De trucjes zijn ook nog eens snel aan te leren door middel van deze tips.

Speelplaats

De naam zegt het al; een waar speelparadijs voor vogels! Met onderstaande speelplaatsen kan jouw vogel zich goed vermaken. Lekker klimmen en klauteren! Dit speelgoed is gemaakt van natuurlijk materiaal en stimuleert het natuurlijke gedrag van vogels.