Gebruik Adaptil bij stress

Rust voor je hond is soms ver te zoeken. Met onze drukke levens hebben ze het af en toe moeilijk. We zijn volop in beweging, kinderen die rennen, een andere woonplaats, op vakantie, drukke feestjes en vuurwerk komt al lang niet meer alleen met oud en nieuw voor. In dit artikel kijken we naar de stress symptomen van honden en we bieden hier de beste oplossing tegen stress: Adaptil. Adaptil is een synthetische kopie van het natuurlijke geruststellende feromoon dat de moeder produceert om haar pups te kalmeren en gerust te stellen.

Wat zijn de tekenen van stress bij honden?

Honden vertonen verschillende symptomen van stress, afhankelijk van de hond en de stresssituatie. Typische kenmerken van stress bij de hond zijn:

Blaffen

Honden horen af en toe te blaffen, maar overmatig blaffen kan een reden hebben, denk aan eenzaamheid, angst of als ze zich bedreigd voelen. Dit is vaker het geval in bijvoorbeeld kennels, maar het kan ook thuis voorkomen.

Beven, trillen en bibberen

Beeft, trilt of bibbert je hond en je hond is niet nat of koud geworden, dan komt dit beven, trillen en bibberen waarschijnlijk door de stress. Vuurwerk, reizen, kennels of een andere omgeving zijn hier flinke boosdoeners, je hond zal zich het liefst willen verstoppen.

Kwijlen

De meeste honden kwijlen, en dat is heel normaal. Maar soms neemt het kwijlen buitenmaatse proporties aan. Wat kan er dan aan de hand zijn? Het kwijlen kan te wijten zijn aan stress of angst, bijvoorbeeld tijdens een autorit of een bezoek aan de dierenarts.

Verstoppen

Honden zijn sociale dieren en leven dus graag in een groep. Als een hond zich gaat verstoppen, kan dat zijn om een stressvolle situatie of een hard geluid zoals vuurwerk te vermijden.

Overmatig likken

Merk je dat jouw hond zichzelf regelmatig likt? En dit tot er wondjes ontstaan? Probeer dan de oorzaak te achterhalen want deze wondjes kunnen leiden tot infecties en ziekten. Een oorzaak kan verveling zijn, een gebrek aan entertainment maar ook stress. Hierdoor beginnen ze te likken aan hun poten of andere lichaamsdelen. Overmatig likken of een overmatige vachtverzorging door honden is vaak het gevolg van verveling en/of stress gerelateerde gedragsproblemen. Als verveling de oorzaak is, dan kunnen speeltjes enz. helpen om de stress te verminderen.

Krabben

Je kent het wel, een hond die vaak zit te krabben. Hoewel dit normaal gedrag is, kan het soms uit de hand lopen. Het is dan ook belangrijk dat je dit zoveel mogelijk probeert in te tomen. Overmatig krabben door honden is vaak het gevolg van verveling en/of stressgerelateerde gedragsproblemen. Hierdoor kunnen wondjes ontstaan en kan de huid van je hond ontstoken raken. Krabben komt vaak samen met excessief likken voor. In extreme gevallen begint de hond zichzelf ook te bijten. Als verveling de oorzaak is, dan kunnen ook hier speeltjes enz. helpen om de stress te verminderen.

Wat kun je aan deze stress doen?

Allereerst kun je de problemen oplossen door de probleempunten aan te pakken. Bijvoorbeeld meer ruimte, meer beweging, meer aandacht of speelgoed om de hond bezig te houden. Door het gebruik van Adaptil zal je je hond al veel meer rust en vertrouwen geven. Adaptil stelt de hond gerust en zorgt daardoor dus voor minder tot geen stress bij de hond.