Wist je dat konijnen dol zijn op het spelen van spelletjes? Dierentrainer Bernice Muntz legt je in deze video precies uit welke spellen geschikt zijn en hoe je een hele leuke band kunt opbouwen met je konijn.

Spelen met je konijnen

Konijnen zijn hele sociale en intelligente dieren, waardoor ze goed te trainen zijn. Daarnaast is het erg leuk om samen met je konijnen spelletjes te spelen. Dit zorgt namelijk ook voor afwisseling in het leven van het konijn en je bouwt een sterke band met ze op.

Speelgoed voor een konijn

Er bestaan verschillende soorten speelgoed voor je konijnen. Allereerst kan je gebruik maken van spullen die je zelf in huis hebt, zoals bijvoorbeeld een kartonnen doos of een bolletje wol. Dit is iets nieuws, waardoor ze op ontdekkingstocht zullen gaan om erachter te komen wat ze ermee kunnen.

Wil je samen met je konijnen gaan spelen? Dan biedt een speciaal konijnenspel uitkomst! Een konijn vindt het bijvoorbeeld erg leuk om in een donkere ruimte te zitten. Hiervoor kan je een tunnel gebruiken.

BEKIJK HIER AL HET SPEELGOED VOOR JE KONIJN

Voerspelletjes

Wil je jouw vriendjes uitdagen met een leuke bezigheid? Bekijk dan eens de voerspelletjes. Hierbij moeten ze moeite doen om het voer te vinden. Dit vinden ze erg leuk omdat ze hun instinct hiermee achterna kunnen gaan. In de natuur is een konijn ook continu bezig met het zoeken naar voedsel.

null

Wist je dat?

Een konijn in de natuur wel 10 - 12 uur per dag bezig is met het zoeken naar voedsel.

Beweging stimuleren

Een konijn moet een aantal uur per dag los kunnen lopen, in het wild zijn ze namelijk ook heel actief op zoek naar voedsel. Om hun energie kwijt te kunnen, is het streven om ze dagelijks 2 – 4 uur los te laten lopen. Een goed middel om je konijnen meer te laten bewegen, is een voerbal. Hiermee moeten je konijnen aan de slag om de bal te laten rollen en zodoende de brokjes uit de bal te halen.