Honden en katten worden tegenwoordig steeds ouder! Door een goede verzorging en voeding kunnen wij langer met hen doorbrengen. Maar op een gegeven moment zal jouw huisdier toch oud worden. Je zal de veroudering merken door verandering in het lichaam en het gedrag van je dier. Waar kun je dit aan merken? En hoe kun je het beste zorgen voor jouw ouder wordende hond of kat?

null

Wordt jouw hond of kat sneller oud?

Wist je dat het moment dat jouw dier oud wordt, voor een deel afhangt van het ras? Grotere hondenrassen worden over het algemeen sneller oud dan kleinere hondenrassen.

De tekenen van ouderdom bij een hond & kat

Herken je onderstaande tekenen bij jouw hond of kat? Dan doe je er goed aan om het voer en de activiteiten daar op aan te passen. Twijfel je over veranderingen of klachten? Dan kun je terecht bij onze winkelmedewerkers of de Vets Place (mobiele) klinieken.

  1. Vermoeidheid & verminderde mobiliteit
  2. Minder zicht, gehoor & eetlust
  3. Minder sociale interactie
  4. Overgewicht
  5. Meer drinken & plassen
  6. Aanpassingen in slaapritmes
  7. Verslechtering van huid & vacht

Voer voor oudere honden en katten

Oudere honden en katten zijn beter gebaat bij senior voer. In veel senior hondenvoer en kattenvoer vind je gevogelte als ingrediënt voor de benodigde eiwitten. Het voer is erg licht verteerbaar, dus gunstig wanneer jouw dier minder gaat bewegen. Voorkom nierklachten door voer te geven met een lager zout en fosforgehalte. Daarnaast wil je de spijsvertering goed op gang houden. Geef jouw dier daarom voeding met veel vezels!

BEKIJK HIER ALLE SENIOR VOEDINGEN

Supplementen

Heeft jouw oudere hond of kat een tekort aan bepaalde voedingsstoffen? Of wil je hem wat extra ondersteuning geven? Dan kun je jouw huisdier supplementen geven.