Menu

Als een puppy 9 weken oud is krijgt hij zijn tweede vaccinatie. De eerste inenting heeft de puppy bij de fokker gekregen. Het is belangrijk dat de pup leert hoe hij zich dient te gedragen bij de dierenarts. Dat is niet al­leen in het belang van de hond, maar ook in het belang van jou en je dierenarts.

In dit artikel lees je hoe je met een ontspannen puppy naar de dierenarts kunt gaan.

Ontspannen pup

Wees je bewust van je eigen stemming. Wanneer jij gespannen bent is de kans groot dat de pup ook gespannen reageert. Maak van het bezoek aan de dierenarts een klein feestje.

Vergeet niet: het gaat om de positieve associatie die je puppy opdoet bij het bezoeken van de dierenarts. Begin daarom met spelen en het geven van een lekkere snack voordat de hond behandeld wordt door de dierenarts.

null

Tips pup wennen aan dierenarts

  • Neem je puppy mee naar de wachtkamer van de dierenarts. Speel met hem in de wachtkamer.
  • Lok al spelend je pup mee de behandelkamer in. Neem de tijd!
  • Laat de hond rustig wennen aan de dierenarts. Vraag aan je dierenarts of hij wat brokjes wil geven aan je pup. Zorg ervoor dat je pup stevige trek heeft en gebruik voer dat de hond extra lekker vindt.
  • Wanneer de pup op de behandeltafel staat, houd hem dan met je ene hand aan zijn halsband vast en voer hem met je andere hand. Blijf dit doen zolang de dierenarts bezig is met  de hond.
  • Speel nog wat met de pup in de behandelkamer en/of de wachtkamer voordat je weer vertrekt.