Mogen honden pepernoten eten? Jazeker, wel speciale hondenpepernoten! Die bak je zelf in 20 minuten met onderstaand pepernotenrecept! De ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Je gebruikt het gruis wat overblijft uit een zak hondenvoer en een ei om het te binden.

Pepernoten bakken met gruis

Pepernoten bakken voor honden is de oplossing voor één van de meest gehoorde klacht over hondenvoeding: ” Er blijft altijd gruis achter in de zak”. Je vind vooral veel gruis in zakken met geperste hondenbrokken.

Pepernoten recept

Recept gemaakt door Prins Petfoods

Ingrediënten:

 • Gruis van geperste hondenvoeding
 • 1 ei

Benodigdheden:

 • Oven
 • Mixer of garde
 • Snijplank
 • Bakpapier
 • Mes
 • Sinterklaasmuziek (optioneel)

Bereidingswijze:

 1. Meng het gruis en het ei met een garde of mixer.
 2. Maak van het mengsel een grote bal, door middel van kneden met de hand.
 3. Maak van de grote bal kleinere balletjes in de grootte van de pepernoot die jij wilt. Snijd de balletjes met een mes doormidden.
 4. Leg de pepernootjes op het bakpapier en bak ze 10 minuten in de oven op 150 ˚C
 5.  Even laten afkoelen en klaar zijn de pepernoten!
null

Tip

Je kan ook andere vormen maken dan pepernoten, zoals bijvoorbeeld een hondenkoekje of een letter.

Welke voeding is geschikt?

Voor het maken van de pepernoten kan elke soort geperste hondenvoeding worden gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld Prins hondenvoeding, Pets Place geperste brok, Cavom of Farm Food.

BESTEL GEPERSTE VOEDING
null

Tip

Als je meer gruis wilt, kun je altijd wat geperste brokken fijn maken met een (keuken)vijzel, of een paar keer extra met de zak schudden.

Eet jouw hond van de tafel?

Tijdens de Sinterklaasperiode staan er waarschijnlijk een hoop verleidelijke pepernoten, schuimpjes en chocolade op tafel. Dit mogen honden niet eten! Met deze hondenpepernoten heb jij een heerlijk alternatief en kan jouw trouwe viervoeter ook meegenieten tijdens deze feestdagen! Bekijk hier een lijst met voedsel wat een hond absoluut niet mag eten.

Waarom zit er zo veel gruis in een zak hondenvoer?

Gruis in de verpakking vind je alleen bij geperste brokvoeding, niet bij krokante (geëxtrudeerde) brokken. Dat komt omdat een geperste voeding bij een lagere temperatuur wordt bereid. Dat komt de kwaliteit van de grondstoffen ten goede, maar zorgt er wel voor dat de brokken minder hard en ‘slijtvast’ zijn. Als geperste brokken langs elkaar wrijven, kan er gruis ontstaan. Lees meer over het verschil tussen geperste en krokante brokken.