De herfst is aangebroken, dit is vast niet ongemerkt gebleven. Helaas betekent dit ook dat het steeds minder lang licht is en steeds kouder wordt. Het is dan ook belangrijk om jezelf en je paard goed warm te houden en op te laten vallen in het donker! In dit artikel geven we je tips voor het paardrijden tijdens de koude periode!

 

Houd je paard goed warm!

Tijdens de herfst en winter spelen de elementen een steeds grotere rol bij het paardrijden. Niet alleen de dalende temperatuur kan problemen opleveren, maar ook de regen kan een behoorlijke impact hebben op je weerstand! Het is dan ook belangrijk om jezelf en je paard goed te beschermen!

 

Trek warme kleren aan

Het is belangrijk om goede warme kleren aan te trekken tijdens het paardrijden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan warme paardrijsokken, warme laarzen en lekkere warme handschoenen!

Je paard beschermen tegen de kou

Ook je paard kan behoorlijk last hebben van de dalende herfst- en wintertemperaturen! Je kunt hier daarentegen wel wat aan doen! Zo kun je bijvoorbeeld je paard aankleden met een winterdeken.

De winterdeken van Waldhausen is beschikbaar in verschillende maten en beschermt jouw paard tegen de kou en de weersomstandigheden! De deken is gemaakt van 100% polyester en heeft daarom een goede luchtcirculatie. Ook is de deken verstelbaar zodat hij altijd een goede pasvorm heeft bij jouw paard! Naast de winterdeken kan je ook nog het zadeldek gebruiken van schapenvacht.

null

Voorkomen is beter dan genezen

Tijdens de koude periode is het belangrijk om een extra lange warming up en cooling down te doen! Hierdoor is de kans op blessures stukken lager en verminder je de kans op problemen!

Zorg dat je paard gezien wordt tijdens het paardrijden!

Niet alleen de kou kan een probleem zijn tijdens de winter, ook het gebrek aan daglicht kan een bedreiging zijn. Het is namelijk erg belangrijk dat je paard altijd opvalt! Dit om ernstige ongelukken te voorkomen! Je kunt ervoor zorgen dat je paard gezien wordt door gebruik te maken van Waldhausen Bandages. Deze kun je gemakkelijk om de benen van jouw paard doen en zorgen voor reflectie!

null

Denk aan je paard

Doe niet te gek met je paard. Weet wanneer het genoeg is tijdens de koude periode, je paard kan namelijk sneller ziek worden wanneer het koud is!
BEKIJK ALLE PRODUCTEN VOOR PAARDEN IN ONZE WEBSHOP