Vliegen kunnen een flink probleem veroorzaken in de wei of paardenstal. Voornamelijk in de zomer kunnen steekvliegen, dazen, muggen en stalvliegen een vervelende en zelfs gevaarlijke plaag vormen.

Gevolgen van vliegen bij je paard

Paarden hebben veel last van vliegen die rond de ogen, mond en neus irriteren. Daarnaast kunnen insectenbeten en steken voor pijn en jeuk zorgen. Vliegen kunnen zelfs ziektes overdragen en allergische reacties veroorzaken.

null

Paniek!

Vliegen kunnen er voor zorgen dat je paard in paniek raakt. Wanneer dit gebeurt zal hij weg proberen te vluchten met mogelijke gevaarlijke situaties als gevolg.

Bestrijden van vliegen

Gelukkig kun je jouw paard helpen door hem te beschermen of door de vervelende vliegen te bestrijden. Opties zijn een vliegendeken, vliegenmasker, orennetje, Finecto Horse, Excellent Dazen Weg Insectenspray en de Horse Trap Ball. Hieronder lees je meer over deze producten tegen vliegen.

Vliegendeken

Het zwart wit patroon op het Waldhausen Vliegendeken verwart vliegen en zorgt er zo voor dat de vervelende insecten je paard minder lastigvallen.

BESTEL IN DE WEBSHOP

vliegenmasker paardEen Vliegenmasker beschermt de ogen van je paard tegen vervelende insecten. Het vliegenmasker heeft een elastische inzet en klittenband waardoor hij perfect om het hoofd van je paard past.

BESTEL IN DE WEBSHOP

Finecto horseFinecto Horse beschermt jouw paard tegen mijten, luizen en muggen. Je kunt dit mengen door het voer. Het zorgt ervoor dat je paard geurtjes uitscheidt via de huid die onaantrekkelijk zijn voor parasieten. Finecto Horse werkt extra goed wanneer je paard vanwege inspanning moet zweten.

BESTEL IN DE WEBSHOP

Horse fly trap balDe Horse Fly Trap Ball in combinatie met Glue Lijm is een effectieve dazenval die het aantal dazen in de omgeving vermindert. De Horse Fly Trap Ball bestrijdt dazen binnen een straal van maar liefst 50 meter.

BESTEL IN DE WEBSHOP

dazen sprayExcellent Dazen Weg is een insectenspray die stekende insecten zoals dazen en horzels maar ook teken op afstand houdt. De spray neutraliseert de paardengeur waardoor het paard minder aantrekkelijk wordt om te steken.

BESTEL IN DE WEBSHOP