Een kitten heeft andere voedingsbehoeften dan een volwassen kat. Het eerste jaar groeit je kitten namelijk heel hard en dat betekent dat zij speciale voeding nodig heeft die rijk is aan energie en eiwitten. Een kitten maakt twee groeifases door: van 1 tot 4 maanden en van 4 tot 12 maanden. Welke voeding is het meest geschikt voor jouw kitten?

Ontwikkeling

Het spijsverteringssysteem van een kitten is nog volop in ontwikkeling. Daarom is het fijn als ze voeding krijgt die licht verteerbaar is. Zo kan ze alle energie gebruiken om te groeien en te spelen. Ook het nog fragiele immuunsysteem kan flink wat ondersteuning gebruiken.

null

De ontwikkeling van een kitten in één overzicht!

Ben je benieuwd geworden naar de ontwikkeling van een kitten in de eerste levensfase? Bekijk dan hier een kort overzicht!

Speciale voeding speenperiode

Als kittens 1-5 weken oud zijn, gaan ze voorzichtig wennen aan vast voedsel. Dit heet de speenperiode. Royal Canin heeft hiervoor een speciale voeding genaamd Mother & Babycat Mousse. Dit is een zachte voeding die een kitten helpt bij de overgang. Daarna kun je Mother & Babycat-brokjes geven. Deze kunnen zacht gemaakt worden door ze te weken in een beetje (niet gekookt) water.

Speciale voeding groeifase

Als je kitten 4 maanden oud is, kan ze over op Royal Canin Kitten-brokjes of speciale natte voeding. Ga je je kitten castreren/steriliseren, dan is het aan te raden om over te stappen op Kitten Sterilised. De stofwisseling verandert na deze ingreep. Als je dan dezelfde energierijke voeding blijft geven, ligt overgewicht op de loer.

Speciale voeding voor raskat

Omdat ze zich bij Royal Canin verdiepen in de specifieke behoeften van de vele verschillende katten die er zijn, hebben ze voor een aantal raskatten aangepaste voedingen. Bijvoorbeeld voor de Main Coon. Dit ras is groot en groeit langer door. Een langharige Pers kan juist weer ondersteuning gebruiken voor haar vacht.

Door te kiezen voor een speciale voeding die past bij jouw kitten, weet je zeker dat jouw dier niets tekort komt en zij volledig ondersteund wordt in de belangrijkste fase van haar leven: de groei!

null

Een kitten in huis!

Heb jij net een kleine pluizenbol in huis en wil je meer lezen over de ontwikkeling van kittens in de eerste levensfase? Lees dan hier verder.