Buiten rondlopen is voor de meeste katten één grote ontdekkingstocht. Als je kat voor de eerste keer naar buiten gaat, dan lees je hier een aantal tips om te zorgen dat je kat ook weer naar huis komt.

Naar buiten

De meeste katten vinden het heerlijk als ze naar buiten mogen. Het is afhankelijk van de locatie waar je woont hoe veilig of onveilig dit is voor de kat. Een tussenoplossing kan zijn het afzetten van de tuin, zodat je kat de tuin niet uit kan. Hiervoor kun je op internet heel veel ideeën opdoen. Er zijn speciale hekken, rollen die boven op schuttingen aangebracht kunnen worden, kattennet enz..

Tips

Hier wat tips om weglopen te voorkomen en enigszins controle te hebben over je loslopende kat:

  • Zorg dat de kat gewend is aan zijn huidige woning, dus na een verhuizing minimaal een maand binnenhouden.
  • Leer de kat te komen als hij geroepen wordt of op een ander geluidsignaal. Roep de kat dus regelmatig bij je, ook als hij binnen is en beloon hem dan met wat lekkers of aandacht.
  • Laat de kat in het begin alleen naar buiten als hij al honger heeft, laat de deur open staan en roep hem na korte tijd weer binnen om te eten.
  • Zorg dat de kat niet regelmatig voor een gesloten deur komt te zitten buiten. De kans is dan groot dat hij ergens anders zijn heil gaat zoeken, waar wel een deur openstaat of een kattenluikje is, waar hij door kan.
  • Als de kat regelmatig naar buiten gaat en hij is binnen gehoorsafstand roep hem dan niet alleen maar om hem meteen daarna binnen te houden. Roep hem ook binnen, beloon hem met wat lekkers of aandacht en laat hem meteen weer naar buiten gaan. Als je dit laatste regelmatig doet, dan zal de kat eigenlijk altijd netjes blijven komen als hij geroepen wordt, want er volgt altijd iets leuks! Ga je de kat alleen maar roepen om hem meteen daarna de toegang tot buiten te ontzeggen, dan ben je in feite de kat aan het “bestraffen” voor het binnen komen. Zorg dus dat het voor je kat aantrekkelijk is naar huis te gaan en binnen te komen.
null

Verzeker jouw kitten!

Wist je dat je jouw kat kan verzekeren? Pets Place werkt samen met dierenverzekeraar Petplan en raadt een verzekering voor je trouwe dierenvriend aan. Verzeker jouw kitten zo jong mogelijk, dan heeft ze namelijk nog geen uitsluitingen in de dekking. Bereken hier de verzekeringspremie voor jouw kitten.