De feestdagen staan weer voor de deur. En dat betekent lekker eten, een mooie kerstboom in huis en leuke cadeautjes! Maar, er zijn een aantal dingen waar je als katteneigenaar rekening mee moet houden.

Engelenhaar

In engelenhaar (je weet wel, die mooie sliertjes voor in de kerstboom) zit glasvezel? Niet alleen is dit gevaarlijk voor je kat als ze dit opeet, maar het kan ook een allergische reactie, zoals acute benauwdheid en zwelling van lichaamsdelen, veroorzaken.

De kerstster & dennennaalden

Kerstster (Euphorbia), Kerstroos (Helleborus Niger) en de bessen van hulst zijn giftig voor katten. Zet deze dus op een plaats waar je kat niet bij kan! Dennennaalden zijn ook giftig zijn voor katten, net als water waar dennennaalden in liggen? Zet dus geen waterbakje van je kat onder de kerstboom en let ook op dat jee kat niet kan drinken uit de emmer met water waar de kerstboom in staat.

Angst voor vuurwerk

Een kat die bang is voor vuurwerk getraind kan worden om minder bang te zijn? Er zijn speciale producten verkrijgbaar welke je kat rustig maken, maar niet verdoven. Feliway is een volledig natuurlijk anti-stressmiddel wat geruststellend werkt. Feliway werkt alszijnde een feromoontherapie. Bij Pets Place vindt je een Feliway spray en een Feliway verdamper voor in het stopcontact. Meer weten over Feliway? Bekijk dan onze advies pagina door op de button hieronder te klikken.

Lees meer over Feliway