Zo spelen buitenkatten

De buitenkat houdt zich, net als zijn voorouder de Afrikaanse wilde kat, urenlang bezig met jagen op insecten, besluipen van vogeltjes en wachten voor een muizenholletje tot er eindelijk een muisje uitkomt. Deze dagelijkse ontdekkingsreizen, waarbij ze alles in hun omgeving onderzoeken, jagen en spelen zorgt ervoor dat een kat geestelijk en lichamelijk gezond blijft. Het vermindert stress, zorgt voor een gezond lichaamsgewicht en voor zelfvertrouwen en daardoor voor een tevreden en gelukkige kat.

Zo spelen binnenkatten

Kan je kat niet naar buiten of is de buitenruimte beperkt of gevaarlijk dan is het belangrijk dat je voor alternatieven zorgt.

Stel jezelf eens onderstaande vragen:

  • Is er voor jouw kat dagelijks wat nieuws te ontdekken in huis?
  • Moet jouw kat eerst aan het werk voor hij wat te eten krijgt?
  • Jaagt en speelt jouw kat dagelijks?
  • Kan jouw kat krabben, klimmen en balanceren op zijn tocht door je huis?

Als je al die vragen volmondig met ja kunt beantwoorden, dan heeft jouw kat het waarschijnlijk al heel erg naar zijn zin binnenshuis. In de praktijk blijkt bij veel binnenkatten de voornaamste activiteit het imiteren van een vloerkleedje te zijn! Dat is misschien wel lekker rustig voor de eigenaar, maar je kunt zoveel meer plezier van je kat hebben als je hem stimuleert om zich als een echte kat te gedragen. Ook kunnen veel gedragsproblemen zo worden voorkomen.

null

Lekker spelen!

Samen spelen met je kat geeft angstige katten zelfvertrouwen, vermindert spanningen tussen katten onderling en is heel goed voor je relatie met je kat!

Laat hem moeite doen voor zijn eten door het anders aan te bieden, bijvoorbeeld in een voerbal of Catit Food Maze.

En ga vooral ook spelen met je kat. Zorg dat zijn speeltjes tot leven komen. Katten reageren vooral op geuren, geluiden en bewegingen. Als het speeltje interessant ruikt (kattenkruid), ritselt en beweegt zul je zien hoe de jager, die in iedere kat verscholen zit, tot leven komt.

Kijk of je kunt ontdekken waar de voorkeur van je kat ligt: de ene kat wil springen en klimmen, de andere kat speelt liever laag bij de grond. Sommige katten houden van veertjes andere meer van stevige speeltjes. Ook hoe iets ruikt, of het ritselt en of je het in je bek kunt pakken of zelfs tussen je poten om tegenaan te trappen… Zoveel katten, zoveel smaken!

BEKIJK ALLE KATTENSPEELTJES IN ONZE WEBSHOP