Menu

Veel kattenbaasjes maken zich zorgen over haarballen bij hun kat. Ook vinden zij de behandelingen voor het verwijderen van haarballen geen fijn klusje. Iams heeft een speciale kattenvoeding ontwikkeld die de vorming van haarballen tegengaat.

Hoe ontstaan haarballen?

Katten zijn hele schone dieren. Ze wassen zich dan ook meerdere keren per dag. Tijdens het wassen slikken zij de losse haren van de eigen vacht in. Hierdoor kunnen er haarballen ontstaan in de maag, hier zijn katten gevoelig voor.

Er zijn manieren om te zorgen dat katten de haarballen kunnen uitspugen (bijvoorbeeld door katten van kattengras te laten eten). Maar je kunt de vorming van haarballen ook beperken, met Iams anti-haarbal kattenvoeding.

Haarballen tegengaan

Wetenschappers en voedingsdeskundigen hebben onderzoek gedaan naar kattenvoeding die de vorming van haarballen beperkt. De onderzoekers ontdekten dat voeding die een mix bevat van bietenpulp en cellulose, doeltreffender is voor de afvoer van haarballen via het spijsverteringskanaal dan soortgelijke kattenvoeding die alleen bietenpulp als vezelbron bevat.

Hoe werkt het?

Door het mengsel van vezels (bietenpulp en cellulose) worden de haren rustig door het maagdarm-kanaal afgevoerd, waarbij een goede spijsvertering wordt verzekerd. De bietenpulp, een matig fermenteerbare vezel, optimaliseert het functioneren van de ingewanden. De cellulose vergemakkelijkt de verwijdering van haren die via de slokdarm zijn binnengekomen.

Iams kattenvoer tegen haarballen

Iams voeding voor de regulering van haarballen biedt dezelfde uitstekende voedingskwaliteiten als de andere Iams voeding voor volwassen katten. De smaak is hetzelfde, maar daarbij reduceert dit voer het risico op haarbalvorming.

BESTEL IN DE WEBSHOP