Hond in de winter

Wist je dat kleine honden sneller last hebben van kou omdat ze dichter bij de grond staan? En wist je dat ook honden met een dunnere ondervacht het sneller koud hebben? In deze video legt Pets Place medewerker Saskia je uit wat je kunt doen om deze honden te beschermen in de winter tegen de kou!

Op het YouTube kanaal van Pets Place vind je veel informatieve en leuke video’s over alle huisdieren. Bekijk onze leuke puppy- en kittenvlogs, bekijk het advies van onze winkelmedewerkers en bekijk video’s over de nieuwste producten.

Honden hebben over het algemeen weinig last van koud weer. De lichaamstemperatuur ligt hoger en de ondervacht beschermt ze tegen de kou.

Speciale aandacht gaat uit naar kleine en oudere honden met weinig ondervacht en lichaamsvet. Deze honden verliezen namelijk snel hun lichaamswarmte en kunnen zo snel onderkoeld raken. Een jasje is dan zeker geen overbodige luxe, maar ook de voetzolen van honden hebben tijdens de winter veel te voortduren. Denk bijvoorbeeld aan pekel wat erg kan bijten. Met voetzoolspray zijn de voetkussentjes van je hond tijdens het winterseizoen goed beschermd.

Heeft je hond veel en lang haar tussen de voetkussentjes? Knip dit dan weg met een stompe schaar, dit voorkomt ophoping van vuil en de vorming van sneeuw of ijsklontjes. Heeft je hond toch last van pekel of ijs aan de pootjes, maak ze dan bij thuiskomst schoon met lauw water. Gebruik hiervoor geen warm of heet water, want dit is erg pijnlijk.

Wil jij je hond ook goed beschermen tegen de kou? Kom dan langs bij één van onze winkel of kijk op de webshop.