Menu

Is jouw hond erg vies geworden tijdens een wandeling of ruikt hij erg sterk? Dan is het wellicht tijd om je hond te wassen. Ook bij sommige huidaandoeningen is het verstandig om je hond te wassen. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken?

Hoe vaak mag je jouw hond wassen?

Was je hond nooit te vaak! Dit tast de belangrijke beschermlaag aan die op zijn huid zit. Voor een goede verzorging van de vacht houd je 2 tot 4 wasbeurten per jaar aan. Is je hond erg vuil, ruikt hij erg sterk of heeft hij last van een allergie. Dan kan het verstandig zijn om een extra keer te wassen.

 • null

  Stap 1: Borstel je hond

  Voor dat je je hond gaat wassen wil je hem eerst borstelen. Borstel de klitten in zijn vacht zorgvuldig eruit. Zo blijft er ook geen vuil in de klitten achter!

 • null

  Stap 2: Zet het water aan

  Je kunt nu het bad vullen of de douche aanzetten met lauwwarm water. Vul je een bad? Zorg dan dat het water ongeveer tot de knieën van je hond komt.

 • null

  Stap 3: Maak de vacht nat

  Nu mag je je hond in de badkuip of douchebak zetten. Maak de vacht nat met de douchekop en werk van achter naar voren. Houd de douchekop ongeveer 1 centimeter van de vacht. Zo reinig je beter en het is minder stressvol! Maak ten slotte de kop van je hond nat met een zachte stroming. Houd daarbij zijn kop iets omhoog zodat het water wegloopt via de achterkant.

 • null

  Stap 4: Shampoo time

  Masseer de shampoo zachtjes in de vacht met de haren mee. Gebruik hiervoor altijd speciale hondenshampoo. Bekijk de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de hondenshampoo. Soms moet de shampoo namelijk een paar minuten intrekken.

  Spoel de shampoo vervolgens grondig uit, vanaf de kop naar achteren. Laat hierbij geen zeepresten achter.

 • null

  Stap 5: Schudden en afdrogen

  Je hond mag zich nu lekker uitschudden! Zo raakt hij het grootste deel van het water alvast kwijt. De rest kun je met een handdoek droogmaken, doe dit door te deppen. Je kunt beter geen föhn gebruiken. Laat je hond niet direct naar buiten wanneer het koud is en hij nog nat is.

 • null

  Stap 6: De belangrijkste stap

  Beloon je hond met een heerlijke snack! Dit heeft hij wel verdiend.

null

Gebruik een antislipmat

Met een antislipmat zorg je dat je hond niet uitglijdt over een te gladde ondergrond.
BEKIJK HIER ALLE SHAMPOOS