Halsband of tuig?

Is een halsband of een tuig beter voor een hond? En hoe kies je de juiste maat tuig? In deze video krijg je antwoord op één van de meest gestelde vragen bij Pets Place. Wil je samen met je hond een halsband of tuig komen passen? Kom dan langs in één van onze winkels! Onder de video kom je erachter wat de verdeling van halsbanden en harnassen is in Nederland!

Voordelen van een tuig

Je ziet steeds vaker honden rondlopen met een tuig of harnas rondom hun borst. Wat is nu het voordeel van zo’n tuig en is het daadwerkelijk beter dan een halsband? Het grote voordeel van het dragen van een tuig, is dat het de druk verdeelt. Zo worden de nek, wervelkolom en gewrichten ontlast. Dit is bij bepaalde rassen super handig, denk bijvoorbeeld aan teckels, honden met een korte snuit en energieke honden.

Ook grote honden kunnen baat hebben bij het dragen van een harnas, maar denk ook aan honden die meelopen naast de fiets of mee gaan joggen. Zo’n tuig voorkomt dat er veel druk op de nek komt te staan als je ineens een noodstop moet maken. Ook voor honden die veel trekken aan de lijn, is het dragen van een tuig een stuk comfortabeler.

null

Pasvorm van een tuig

Let bij het aanmeten van een tuig op dat hij goed aansluit, nergens knelt en past bij de bouw van de hond. Het tuig mag nergens schuren.

Halsband vs. harnas bij hondenbezitters

Pets Place heeft een onderzoek uitgevoerd onder vele hondenbezitters. Hieruit blijkt dat de meerderheid van de huisdierbaasjes kiest voor een hondentuigje in plaats van een halsband. Wil je ook meedoen aan de huisdierpolls? Volg ons dan via Facebook en Instagram en doe mee!