Krabt jouw kat alleen maar aan de meubels?

Heb jij zo’n schattige snorremans die liever het bankstel, de tafelpoten en het vloerkleed kapot krabt, maar niet naar zijn krabpaal omkijkt? (En heb je al alles geprobeerd om dit hem af te leren?)

Krabben is natuurlijk gedrag voor katten, maar het is erg vervelend als ze op ongewenste plekken krabben. Het is belangrijk om het krabben niet te stoppen maar om het te verplaatsen. Hiervoor kun je Feliscratch gebruiken, want Feliscratch helpt jouw kat te krabben waar het moet; op de krabpaal dus!

Hoe werkt Feliscratch?

Feliscratch is een product van Feliway. Feliway heeft verdampers en sprays o.b.v. feromonen die katten helpen om te gaan met stressvolle situaties. Ook Feliscratch bevat feromonen, maar dan de feromonen die het instinct van het krabben activeren.

Feliscratch heeft een drievoudige werking:

  • Het bevat kattenkruid wat een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op katten.
  • De blauwe kleur is goed zichtbaar en bootst de krabmarkeringen na.
  • Het pootjesferomoon zorgt ervoor dat je kat gaat krabben aan de krabpaal en daar ook op blijft krabben.

Het aanbrengen

Het aanbrengen van Feliscratch is super simpel: zorg voor een stevige krabpaal en leg deze plat op de vloer met een krant eronder. Knip de pipet open en druppel langzaam van boven naar beneden twee tot drie lijnen op de paal. Laat het even 5 minuten intrekken en zet deze krabpaal vervolgens in de buurt waar jouw kat veel krabt (bijv. naast de bank als hij steeds aan de bank krabt).

Je zult zien dat jouw kat aangetrokken wordt door de feromonen op deze krabpaal! Lees vervolgens de gebruiksaanwijzing goed door voor het verdere gebruik van dit product. De blauwe kleur vervaagt na enkele uren, maar blijft zichtbaar. Dit is noodzakelijk om het product van zijn optimale werking te verzekeren.

Krabt jouw kat door stress? Dan is het verstandig ook iets aan de stress oorzaak te doen. Dit kan door middel van de Feliway Classic verdampers.

De verdampers bevatten een exacte kopie van een feromoon wat ondersteuning biedt bij stressvolle situaties. Het geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel, waarmee je ondersteuning kan bieden bij ongewenst gedrag.

Bestaande krabmarkeringen moeten zoveel mogelijk verwijderd worden door ze bijvoorbeeld af te wassen, of houten tafelpoten/raamkozijn e.d. licht op te schuren en deze plekken dan extra te behandelen met Classic spray.

BESTEL FELISCRATCH ONLINE