Feliway Classic ken je waarschijnlijk al. Het helpt bij ongewenst gedrag en stress bij jouw kat. Dit kan bijvoorbeeld komen door de verandering in de omgeving. Feliscratch verplaatst ongewenst krabben naar een plek waar dit hoort, zoals de krabpaal.

Waarom Feliscratch & Feliway combineren?

Het krabben van een kat is natuurlijk gedrag. Dit doen ze zowel binnen als buiten om onder andere het territorium aan te geven. Je moet dit gedrag niet stoppen als katten dit op een ongewenste plek doen, zoals aan de bank, maar juist verplaatsen naar de plek waar dit wel kan, de krabpaal. Juist omdat krabben een manier van oriënteren is, is de plek waar die krabpaal staat van belang. Plaats hem centraal en goed zichtbaar voor je kat of op de looproutes.

Katten kunnen krabben door stress

Heb je bijvoorbeeld net een nieuw interieur of zijn er andere dingen in huis net veranderd? Is bijvoorbeeld de samenstelling van jullie gezin veranderd? (Een ander huisdier erbij of een baby geboren?) Dit kunnen allemaal stressfactoren zijn waardoor jouw kat (op verschillende plekken) gaat krabben. In dat geval is het aan te raden om Feliscratch in combinatie met Feliway Classic te gebruiken. Feliscratch helpt bij het krabben op de juiste plek en Feliway classic pakt de stress aan.

Hoe kan je Feliway Classic en Feliscratch combineren?

Feliway Classic is gemaakt o.b.v. een gezichtsferomoon van katten. Dit feromoon wordt gebruikt als katten muren en meubels veilig markeren, wanneer ze hier kopjes aan geven. Indien je na 2 weken gebruik van Feliscratch onvoldoende verbetering ziet in het krabgedrag van je kat, is het aan te raden om Feliway Classic aanvullend te gebruiken. Je kan kiezen voor de Feliway Classic spray of voor de verdamper. De spray kun je gebruiken als er specifieke plekken zijn waar je kat aan krabt (bijv. aan een bepaalde stoel).

Als er sprake is van algemene stress met ongewenst gedrag zoals sproeien, angst, asociaal gedrag en krabben op veel verschillende plaatsen gebruik dan de Feliway Classic verdamper. De verdamper plaats je in het stopcontact en het feromoon zal geleidelijk aan (gedurende een maand) in de kamer verspreid worden.

BEKIJK DE FELIWAY PRODUCTEN
Feliway
null

Feliway Friends

Feliway heeft diverse producten om ongewenst gedrag bij katten op te lossen. Heb jij bijvoorbeeld meerdere katten in huis en is er veel agressie & spanning tusen hen? Dan kan je daarvoor Feliway Friends gebruiken!
Feliway