Gevoelige spijsvertering

Je spreekt van een gevoelige spijsvertering als je hond gevoelig is voor een bepaald ingrediënt in zijn voeding. Het ingrediënt waar de hond overgevoelig op reageert wordt het allergeen genoemd. In de meeste gevallen is dit een bepaald eiwit zoals rund, kip of tarwegluten. Het lichaam kan op verschillende manieren overgevoelig reageren, namelijk door middel van een allergie en door middel van een intolerantie. Als je hond last heeft van een gevoelige spijsvertering, is het van groot belang om een goede, aangepaste voeding te gaan geven. Dog Chow Sensitive is speciaal ontwikkeld voor honden met een gevoelige spijsvertering.

Welke honden?

Een gevoelige spijsvertering is niet geslachts- of leeftijdsgebonden. In principe kan een gevoelige spijsvertering zich op alle leeftijden ontwikkelen. Wel komt het vaak al tot uiting bij dieren van jonge leeftijd. Grote honden zijn extra vatbaar voor een gevoelige spijsvertering. Omdat verschillende soorten voer vaak dezelfde basisingrediënten bevatten kan een gevoelige spijsvertering ook voorkomen bij honden die steeds verschillende voeding krijgen of juist gewisseld zijn om te kijken of dit verschil maakt. Het kan echter ook zo zijn dat je hond plotseling reageert op voeding die hij al jaren eet.

null

Symptomen van een gevoelige spijsvertering

Honden die last hebben van een gevoelige spijsvertering herken je aan een aantal dingen. De ontlasting wordt slecht gevormd (diarree of juist obstipatie). Ook ruikt de ontlasting sterker dan normale ontlasting. Klachten kunnen zich zowel via de maag/darmen uiten, maar ook via de huid. Uiteraard komen deze klachten ook in combinaties voor. Nu wil het natuurlijk niet zeggen dat deze klachten altijd wijzen op een gevoelige spijsvertering. Zo is een vlooienallergie bijvoorbeeld een veel vaker voorkomende oorzaak van huidaandoeningen. Je hond kan door een gevoelige spijsvertering sneller gaan braken, last hebben van diarree of obstipatie, of kan enorme jeuk ontwikkelen waardoor hij gaat krabben of bijten om zo de jeuk te bestrijden. Hierdoor raakt de huid uit evenwicht waardoor er allerlei vervelende ontstekingen en infecties kunnen optreden.

Dog Chow Sensitive

Speciaal samengesteld voor honden met een gevoelige spijsvertering. Als je volwassen hond gevoelig is, heeft hij speciale voeding nodig die hem in perfecte conditie houdt. Dog Chow Sensitive voorziet in complete, uitgebalanceerde voeding, rijk aan zalm als natuurlijke eiwitbron en met volkoren granen om je hond energie te geven, oliën voor vitaliteit en conditie, en essentiële mineralen en vitaminen.