Tandenpoetsen bij je hond, houd het gebit gezond!

Bijna iedereen poetst zijn eigen tanden minimaal 2 x per dag. Dat vinden we heel gewoon. Maar bijna niemand poetst de tanden van zijn hond; laat staan dagelijks!

De verzorging van het gebit van je hond is net zo belangrijk als dat van jezelf. Regelmatig poetsen voorkomt onder andere een onfrisse adem, gebitsproblemen en de bijbehorende hoge dierenartskosten. Een gezond gebit bevat geen tandsteen en het tandvlees rond de tanden is schoon en goed doorbloed.

null

Hoe ontstaan gebitsproblemen?

Bijvoorbeeld door de hond te verwennen met een koekje uit de koektrommel op tafel. Deze koekjes bevatten veel suikers en zijn daarom niet geschikt voor honden. Ook van natvoer en sommige hondensnacks blijven makkelijk restjes aan de tanden plakken. Als voedselresten aan de tanden blijven plakken ontstaat tandplak. Worden de tanden niet gepoetst, dan verkalkt de plak tot tandsteen. Tandsteen kan alleen bij de dierenarts verwijderd worden met vaak een hoge rekening tot gevolg.

Hoe verzorg je het gebit van de hond?

Dit kun je doen door bijvoorbeeld de tanden van je hond te poetsen. Tandpasta voor mensen is niet geschikt voor honden. Honden kunnen namelijk niet spoelen na het poetsen en het schuim van humane tandpasta kan maagproblemen veroorzaken.

null

Tip van de Vets Place dierenarts!

Maak bij het tandenpoetsen gebruik van een speciale hondentandenborstel en speciale hondentandpasta. Lees meer over Vets Place.

Beaphar Tandpasta met leversmaak biedt totale bescherming voor het gebit van je hond. De tandpasta gaat tandplak en de vorming van tandsteen tegen en zorgt daarnaast voor een frisse adem. De dubbele tandenborstel van Beaphar is geschikt voor alle honden. Het rubberen handvat zorgt voor extra grip. De borstelharen zijn zacht en flexibel om het tandvlees te beschermen, ze zijn verschillend van lengte om alle plaatsen in de bek goed te bereiken. Door regelmatig poetsen worden voedselresten en bacteriën verwijderd.

Video: Hoe kun je het beste tandenpoetsen bij je hond?

Video: Leren tandenpoetsen bij een puppy

BESTEL BEAPHAR GEBITSVERZORGING IN ONZE WEBSHOP