Lees hieronder onze 8 tips om vliegen voor even of langere tijd te weren bij jouw paard of pony!

1: Vliegenspray

Je hebt ze in alle soorten en maten. Het is belangrijk, voordat je een nieuwe spray gebruikt, te testen of je paard geen allergische reactie geeft op een van de bestandsdelen uit de spray. Dit kun je doen door het op een klein stukje van de huid te testen en de volgende dag te kijken of je paard een allergische reactie heeft.

BESTEL HIER VLIEGENSPRAY

2: Vliegenmasker of frontriem

Niet alle paarden hebben een weelderige voorpluk voor de ogen hangen die vliegen weert. Door je paard een vliegenmasker of vliegenfrontriem aan te doen help je hem een handje om vliegen bij de ogen weg te houden. Sommige paarden vinden het gek wanneer ze ineens door een gaas heen moeten kijken. Probeer dit dan ook eerst uit door je paard hier aan een lange lijn of in een kleine paddock aan te laten wennen, zodat hij niet in paniek weg kan rennen. Vuil trekt vliegen aan, dus zorg ervoor dat je het vliegenmasker regelmatig schoonmaakt. Hierdoor blijft ook het zicht goed.

BESTEL HIER VLIEGENMASKERS

3: Tea tree shampoo

Als je op wedstrijd gaat zet je je paard goed in de was. In de zomermaanden is het handig om tea tree shampoo te gebruiken, dit camoufleert namelijk zijn geur. In combinatie met een vliegenspray moet je rustig je proef kunnen rijden.

4: Vliegendeken

Wil je niets op je paard smeren? Dan kun je een vliegendeken gebruiken. Door het fijne gaas kunnen vliegen niet steken. Vliegen komen op donkere kleuren, dus wanneer je een lichte vliegendeken gebruikt heb je twee vliegen in één klap. Zorg net zoals bij een vliegenmasker dat je de deken schoon houdt. Hoe minder vuil, hoe minder vliegen.

BESTEL HIER VLIEGENDEKENS

5: Ogen schoon en droog houden

Het favoriete plekje van de vliegen zijn de ogen van je paard, vooral wanneer deze vochtig zijn. Zorg dat dat je de ogen schoon en droog houd, zodat ze minder snel vliegen aantrekken.

6: Houd ze voor de gek

Een goede manier om dazen en vliegen te vangen en dus voorgoed uit te schakelen is door gebruik te maken van de Horse Fly Ball. Dazen en vliegen komen af op het grote, zwarte oppervlak. Eenmaal tegen de bal aangevlogen, kunnen ze door de lijm die je op de bal hebt gesmeerd geen kant meer op. Een met lijm besmeerde bal is goed voor een straal van 50 meter. Het beste resultaat krijg je wanneer je al vroeg in het seizoen op meerder plekken een bal op hangt. Zorg wel dat paarden en kinderen niet in de buurt van de ballen kunnen komen.

BESTEL HIER HORSE FLY PRODUCTEN

7: Stal en wei uitmesten

Vliegen komen op de geur van mest af. Zorg dus dat je de stal goed schoon houdt en dat de mesthoop niet te dicht in de buurt van de stal en wei ligt. Zorg daarnaast dat je het liefst dagelijks, maar zeker 2x per week de mesthopen uit de wei haalt. Door de wei schoon te houden, zorg je ook dat de wormdruk laag blijft. Dat is letterlijk: twee vliegen in één klap.

BESTEL MEST PRODUCTEN

8: De kracht van binnenuit

Finecto+ Horse beschermt jouw paard tegen deze vliegen, muggen en dazen. De kruiden en etherische oliën zorgen ervoor dat het paard na consumptie een onaangename geur verspreidt en het bloed onaantrekkelijk wordt voor vliegen, muggen en dazen. Het uitscheiden van deze geur gebeurt via de huid en werkt extra goed werkt als het paard door inspanning zweet. Finecto+ Horse is eenvoudig te mengen door het voer en is daarmee eenvoudig in gebruik. Het product is 100% natuurlijk en er komen dus geen chemische stoffen aan te pas.

BESTEL HIER FINECTO+BEKIJK ONZE VLIEGBESCHERMING IN DE WEBSHOP